Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Η εκλογική βραδιά στη μικρή οθόνη

Στους ρυθμούς της εκλογικής αναμέτρησης προσαρμόζουν το πρόγραμμά τους Mega, Ant1, Alter, Alpha, Star και ΝΕΤ την Κυριακή με σύσσωμο το δημοσιογραφικό τους επιτελείο να μεταδίδει νέα και... exit polls σε ένα πολύωρο εκλογικό τηλεοπτικό μαραθώνιο.

MEGA
Η εκλογική ενημέρωση στο Mega αρχίζει από το πρωί, σε αντίθεση με τους περισσότερους τηλεοπτικούς σταθμούς που φέτος δεν έχουν προγραμματίσει κάποια ενημερωτική εκπομπή για την ζώνη 7:00 – 10:00.

Στις 07.00 ο Μανώλης Αναγνωστάκης και οΙορδάνης Χασαπόπουλος μας δίνουν τις πρώτες πληροφορίες για την προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα της χώρας και τη ροή της εκλογικής διαδικασίας.

Από τις 10.00 ο Γιώργος Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης, με ζωντανές συνδέσεις από τα εκλογικά τμήματα της χώρας, μας ενημερώνουν για την εξέλιξη της ψηφοφορίας, ενώ με καλεσμένους στο στούντιο συζητούν για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Στις 18.00 ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων. Συντονίστρια της βραδιάς η Όλγα Τρέμη και μαζί της ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Παύλος Τσίμας.

Στο στούντιο θα βρίσκονται ο εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος και ο πρόεδρος της GPOΤάκης Θεοδωρικάκος και μόλις κλείσουν οι κάλπες στις 19.00 θα μεταδοθεί η πρώτη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα μέσω του exit poll.

ΑΝΤ1
Την πρώτη αίσθηση της ατμόσφαιρας την ημέρα των εκλογών θα δώσει ο Γιάννης Παπαδόπουλος από τις 10:00 μέχρι τις 13:00. Με εκλεκτούς καλεσμένους από όλους τους χώρους, διαφωτιστικά ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις με τα εκλογικά κέντρα όπου θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και οι υποψήφιοι βουλευτές, η εκπομπή θα ακολουθήσει βήμα – βήμα τις εξελίξεις της εκλογικής διαδικασίας.

Τα ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1 στις 13:00 θα μεταφέρουν στους τηλεθεατές όλα τα τελευταία εκλογικά νέα με ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις, καθώς και δηλώσεις των πολιτικών για την εκλογική αναμέτρηση.

Στις 18:00, τη σκυτάλη της ενημέρωσης μέχρι αργά το βράδυ θα πάρει ο Νίκος Ευαγγελάτος. Στο πλευρό του, ο Γιώργος Παπαδάκης, ο Στρατής Λιαρέλλης και ο Αντώνης Δελλατόλας, οι οποίοι θα σχολιάζουν τις εξελίξεις, μαζί με τους εκλεκτούς καλεσμένους που θα βρίσκονται στο στούντιο.

Στις 19:00 ακριβώς, αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα του Exit Poll, τα οποία θα αναλύσει ο Στράτος Φαναράς.

ALTER
Από τη 1 το μεσημέρι έως και στη 1 το βράδυ, η Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού μεταδίδει ζωντανά έναν μαραθώνιο ενημέρωσης.

Την αρχή κάνει στις 13:00 ο Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος υποδέχεται στο στούντιο του ALTER επώνυμους προσκεκλημένους, που διατυπώνουν τις δικές τους κρίσεις και προβλέψεις.

Τη σκυτάλη παραλαμβάνει στις 18:00 ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος συνεχίζει δυναμικά τον μαραθώνιο ενημέρωσης, έχοντας μαζί του στο στούντιο πολιτικούς δημοσιογράφους και σχολιαστές, που θα αναλύσουν και θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στις 7 ακριβώς, το ALTER παρουσιάζει την πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα, μέσω του exit poll.

STAR
Πάντα... εναλλακτικό το Star επιχειρεί να καλύψει την εκλογική αναμέτρηση με σοβαρότητα, αλλά και χιούμορ.

Παρουσιαστής της εκλογικής βραδιάς που θα ξεκινήσει στις 19:30, δηλαδή μετά την ανακοίνωση των exit polls, και θα ολοκληρωθεί στις 22:00, θα είναι ο Αιμίλιος Λιάτσος. Μαζί του θα είναι ο γνωστός αρθρογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και ο Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης που με το καυστικό του χιούμορ θα σχολιάζει τα τεκταινόμενα.

Θα γίνουν ζωντανές συνδέσεις με τα επιτελεία των κομμάτων αλλά και με στέκια της νεολαίας που θα μας μεταφέρουν στην εικόνα που έχουν οι νέοι για τις εκλογές.

ALPHA
Εκλογική... χαλαρότητα επικρατεί και στον Alpha, ο οποίος θα καλύψει την εκλογική βραδιά με... δίωρο διάλειμμα! Έτσι, ο Νίκος Μάνεσης και ο Αντώνης Σρόιτερ θα καλοσωρίσουν τους τηλεθεατές στις 6 το απόγευμα, θα κάνουν πάσα για... ταινία (και συγκεκριμένα τον ''Γάμο του καλύτερού μου φίλου'' με τη Τζούλια Ρόμπερτς) στις 20:30 και θα επανέλθουν στις 22:30 για τη συνέχεια και τα... αποτελέσματα μέχρι τα μεσάνυχτα.

Τη συνταγή αυτή δοκίμασε, λέει, το RTL στη Γερμανία και... πέτυχε! Ποτέ δεν ξέρεις...

ΝΕΤ
Η ΝΕΤ από την άλλη θα αφιερώσει όλο το πρόγραμμά της από τις 6:30 το πρωί μέχρι αργά το βράδυστην εκλογική αναμέτρηση. Ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου (Πρώτη Γραμμή, 6:30 – 10:00), η Πόπη Τσαπανίδου (''Συμβαίνει τώρα'', 10:00-12:00), ο Γιώργος Κουβαράς και η Αλεξάνδρα Δουβαρα (''Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ'', 13:00 – 16:00) και η Μαρία Χούκλη, ο Γιάννης Πολίτης και ηΠηνελόπη Γαβρά (από τις 17:00 με την κεντρική εκλογική βραδιά της κρατικής τηλεόρασης) μεταφέρουν τον παλμό των εκλογών.

Υ.Γ. εμείς πάλι σας προτείνουμε να διαβάζετε τα blog's γιατί έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι είναι πιο έγκυρα από όλα τα κανάλια της τηλεόρασης... Θα έχουμε και μοντάζ αρκετά!! Καλά να περάσουμε...