Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Τα αποτελέσματα της κακοκαιρίας

Μοιραία ήταν η βόλτα που έκαναν χθες δύο φίλοι, 40 και 41 ετών, με το ιστιοφόρο τύπου καταμαράν στον Παγασητικό κόλπο και πιο συγκεκριμένα στη θέση Καρνάγιο, στα Άνω Λεχώνια του Δήμου Αρτέμιδος. Λόγω του αέρα και της κακοκαιρίας το καταμαράν ανετράπη, με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να βρεθούν στη θάλασσα. Ο 40χρονος κατάφερε και κολύμπησε μέχρι την ακτή, όπου και ενημέρωσε τους λιμενικούς. Αμέσως άρχισαν οι έρευνες, με τη βοήθεια ελικοπτέρου, και μία ώρα αργότερα, γύρω στις 5 και μισή, ανασύρθηκε νεκρός ο 41χρονος.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι χθες το βράδυ η επιχείρηση εντοπισμού 46χρονου από τη Βροντού Πιερίας, το αυτοκίνητο του οποίου εντοπίστηκε στην κοίτη του Αίσονος ποταμού. Ο 46χρονος πατέρας τριών παιδιών δεν είχε δώσει σημεία ζωής από το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ δεν απαντούσε στο κινητό του τηλέφωνο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πιερίας, ο άνδρας επέβαινε σε τζιπ, το οποίο εντοπίστηκε χθες στην κοίτη του Αίσονος, στην περιοχή της Νέας Εφέσου Πιερίας. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχουν η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, η ΕΜΑΚ και κάτοικοι των γύρω περιοχών.

Σοβαρές ήταν οι καταστροφές σε σπίτια, υποδομές και καλλιέργειες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Από χθες οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς και αντλήσεις υδάτων. Στην Πιερία, που υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές, καταγράφηκαν ζημιές σε υποδομές, καλλιέργειες, αποθηκευτικούς χώρους, ποιμνιοστάσια και αρδευτικά έργα, ενώ σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου σημειώθηκαν κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων για πολλές ώρες.