Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Αντιδράσεις για τα STAGE

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στα προγράμματα Stage στο Δημόσιο. Για παράνομες προσλήψεις και ρουσφετολογικούς διορισμούς έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ζητώντας παράλληλα την επέμβαση της Δικαιοσύνης. Ο κ. Πάγκαλος πρόσθεσε ακόμα ότι τα Stage παραβιάζουν την αρχή της ισονομίας και της αξιοκρατίας, εξηγώντας τους λόγους που δεν θα πληρωθούν όσοι διορίστηκαν προεκλογικά.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προαναγγέλει μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη των θέσεων μέσω του ΑΣΕΠ. Πάντως το θέμα λίγο έλειψε να λάβει και μεγαλύτερες ενδοκυβερνητικές τριβές μετά την αρχική τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου για μέριμνα όσων είχαν εργαστει πάνω απο δύο χρόνια και την αναζήτηση λύσης κεντρικά απο την κυβέρνηση.

H απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στα Stage έχει προκαλέσει αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Δηλώσεις για το θέμα έκαναν Αλέξης Τσίπρας και Κώστας Αϊβαλιώτης από ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ αντίστοιχα, ενώ διχασμός υπήρξε στη ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι με την κίνηση αυτή φάνηκε η αναλγησία του ΠΑΣΟΚ, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε λάθος της κυβέρνησης της ΝΔ τις προεκλογικές προσλήψεις.