Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Γέφυρες προς Αβραμόπουλο

Γέφυρες προς την πλευρά του Δημήτρη Αβραμόπουλου ρίχνουν οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν τη στήριξή του και φυσικά τους ψηφοφόρους που μέχρι πρότινος τάσσονταν στο πλευρό του.

Οι εσωτερικές διεργασίες εντός της Ν.Δ. είναι ιδιαίτερα έντονες τις τελευταίες ώρες. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος απηύθυνε άτυπη πρόσκληση προς τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να συνεργαστεί με τον Αντώνη Σαμαρά και να διεκδικήσει τη θέση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας. «Μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να γίνει πριν από τις κάλπες της 29ης Νοεμβρίου» είπε με νόημα ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε προχθες το απόγευμα στο θέατρο του Μπάντμιντον, στου Γουδή, σε ένα κατάμεστο ακροατήριο, όπου ανέλυσε ακόμη μία φορά τις θέσεις του για τη δομή και τη λειτουργία του κόμματος, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κι Μουν Μπαν που βρίσκεται στη χώρα μας για επίσημη επίσκεψη. Οι δυο τους είχαν κανονίσει να τα πουν προεκλογικά στη Νέα Υόρκη, αλλά η πνευμονία της τότε υπουργού Εξωτερικών είχε αναβάλει το ταξίδι. Ετσι τα είπαν χθες δίνοντας και τη δέουσα επισημότητα, εν όψει των εσωκομματικών εκλογών.

Από την άλλη πλευρά πάντως, αίσθηση έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του Παναγιώτη Ψωμιάδη ότι δέχτηκε το βράδυ της Τρίτης πιέσεις προκειμένου να αποσυρθεί από την κούρσα της διαδοχής. Ωστόσο δεν διευκρίνισε ποιος ήταν αυτός που τον πήρε τηλέφωνο. Οπως δήλωσε: «Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω δημόσια να χαμηλώσουν οι τόνοι. Κλίμα εμφυλίου δεν θα ωφελήσει την παράταξη και δεν νομίζω ότι εκφράζει κάποιον από τους υποψηφίους. Αγωνίζομαι για την ενότητα και θεωρώ δευτερεύον το ποιος θα εκλεγεί. Οποιος πιστεύει ότι η εκλογή του νέου προέδρου είναι μια διαδικασία που αφορά πρόσωπα είναι γελασμένος. Αφορά τη Νέα Δημοκρατία και το λαό της. Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, για μία ακόμη φορά δηλώνω ότι δεν αποσύρομαι».