Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Για μια κοινωνία αξιών..

Κληθήκαμε να αλλάξουμε ριζικά τον ρου των πραγμάτων για να κτίσουμε μια κοινωνία αξιών και να τιμήσουμε στο ακέραιο τη δέσμευσή μας, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι ριζικές αλλαγές που απαιτείται να γίνουν στη χώρα δεν είναι υπόθεση ούτε πενήντα, ούτε εκατό ημερών, αλλά ούτε μόνο της κυβέρνησης και χρειάζεται να διαμορφωθούν ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις.

Προς το σκοπό αυτό, ο πρωθυπουργός θα καλέσει ο ίδιος μέσα στις επόμενες εβδομάδες τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και την κοινωνία σε ένα ευρύδιάλογο για όλα τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν από κοινού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, οιαλλαγές που θα προωθηθούν και τις οποίες έχει ανάγκη η χώρα, αφορούν στο κράτος, στη φορολογία και τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, στο αναπτυξιακό πρότυπο, στην καταπολέμηση της διαφθοράς, στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος, στη νέα αρχιτεκτονική, στη διοίκηση και την αυτοδιοίκηση, στο ασφαλιστικό, στην παιδεία και την υγεία.