Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Αδυνατίστε με Ύπνωση

Πιθανόν οι περισσότεροι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βάρους να προσπάθησαν να το χάσουν με πολλή συνειδητή προσπάθεια. Ο συνειδητός τους νους λειτουργούσε σαν μια δύναμη που εμπόδιζε την κυριαρχία της βουλιμιάς, αλλά μόλις φτάνατε στον στόχο σας και σταματούσατε τη δίαιτα, το υποσυνείδητο σας γινόταν ξανά η κυρίαρχη δύναμη.

Αυτό συμβαίνει επειδή το υποσυνείδητο είναι αρκετά δυνατότερο από τον συνειδητό νου
Το συνειδητό μας αποφασίζει μόνο με το 10% συνολικού νου, ενώ το υποσυνείδητο με το 90%. Έτσι λοιπόν όταν κάποιος αποφασίζει να χάσεις βάρος απόφαση που παίρνει το συνειδητό το 10% δηλαδή τότε το υποσυνείδητο 90% αγνοεί την καινούργια συμπεριφορά και την απορρίπτει. Εάν λοιπόν έχετε αποφασίσει να χάσετε βάρος και πείτε τέλος! τώρα θα πετύχω!

Δεν θα ξαναφαω γλυκά, ψωμιά, δεν θα καταναλώσω αλκοόλ κ.α , μπορεί για λίγο να το πετύχετε, αλλά σε λίγο θα εμφανισθεί πάλι το υποσυνείδητο και θα ρωτήσει, που είναι τα γλυκά και τα φαγητά μου, με αποτέλεσμα να ξαναπέσετε στην υπερβολική λήψη τροφής
Με την ύπνωση μπορούμε να ξαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητο μας δίνοντας του εντολές ( υποβολές ) για αυτό που θέλουμε να πετύχουμε.

Και ενώ το υποσυνείδητο δεν είναι εύκολος αντίπαλος, είναι γεγονός ότι μόνο μέσω της ύπνωσης η οποία στηρίζεται σε τεχνικές χαλάρωσης και καθοδηγούμενου οραματισμού θα μπορέσετε να βιώσετε μόνιμες αλλαγές στη ζωή σας, αλλαγές που θα έρθουν αυτόματα και δεν θα είναι επώδυνες. Δημοσίευμα του ABC σχολίαζε το ότι κάποια άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βάρους κι έχουν δοκιμάσει ανεπιτυχώς πολλές μεθόδους αδυνατίσματος καταφεύγουν και στην ύπνωση.

Σχετικά με την ύπνωση
Η ύπνωση δεν είναι ύπνος. Είναι μια κατάσταση διεγερμένης και αυξημένης εστιακής συγκέντρωσης της προσοχής και εσωτερικής ενημερότητας, με παράλληλη ελαττωμένη ενημερότητα των περιφερικών ερεθισμάτων. Είναι μια κατάσταση κατά την οποία ένας άνθρωπος, συνήθως με τη βοήθεια κάπου άλλου, επιτρέπει στον εαυτό του να γίνει πιο υποβόλιμος.

Η ύπνωση μπορεί καλύτερα να οριστεί σαν μια κατάσταση χαλάρωσης και εκλεκτικής συγκέντρωσης της προσοχής, κατάσταση κατά την οποία ο νους απομακρύνεται από τις καθημερινές έγνοιες και ενασχολήσεις και ελαττώνει ή και τελείως αποκλείει την αντίληψη του περιβάλλοντος και των όσων συμβαίνουν σε αυτό.

Η ύπνωση είναι μια ενδιαφέρουσα θεραπεία που στην ουσία στηρίζεται σε τεχνικές χαλάρωσης. Είναι αποτελεσματική στο να βοηθά ορισμένους ανθρώπους να αντεπεξέρχονται και να χειρίζονται με επιτυχία διάφορα προβλήματα της ψυχικής και σωματικής τους υγείας. Κατά την ύπνωση ο θεραπευτής καλεί τον ασθενή να χαλαρώσει και να εστιάσει την προσοχή του στον εσωτερικό του κόσμο, να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του για να τροποποιήσει τις αντιλήψεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του. Πρόκειται για μια ευχάριστη κατάσταση χαλάρωσης και εσωτερικής συγκέντρωσης.