Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Απεβίωσε ο Χρήστος Λαμπράκης

Ένας από τους μεγάλους του Τύπου και των Τεχνών έφυγε από τη ζωή πριν από λίγο. Ο Χρήστος Λαμπράκης, πρόεδρος του ομώνυμου Δημοσιογραφικού Οργανισμού αλλά και του Μεγάρου Μουσικής άφησε την τελευταία του πνοή στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Ο Χρήστος Λαμπράκης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934. Πατέρας του ήταν ο Δημήτρης Λαμπράκης, επίσης από τους μεγάλους του Τύπου. Από το 1954 μέχρι το 1957 εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα... "Το Βήμα" και διευθυντής του περιοδικού «Ταχυδρόμος», ενώ το 1957, σε ηλικία μόλις 23 ετών, ανέλαβε τη διοίκηση και τη γενική διεύθυνση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Την επιβεβαίωση της θλιβερής είδησης έκανε και ο ίδιος ο ΔΟΛ, που "με άφατη θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη, προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του". Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "ο εκλιπών υπήρξε συνεχιστής αλλά και ανανεωτής της πρωτοποριακής δημιουργίας του πατέρα του Δημήτρη στον χώρο της έντυπης, αντικειμενικής εκδοτικής ενημέρωσης, που άρχισε το 1922 και συνεχίζεται αδιάλειπτα ως τις ημέρες μας, πάντοτε υπηρετώντας τη Δημοκρατία, την αλήθεια και την πρόοδο στην Ελλάδα".