Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Σταυρόλεξο Σαμαρά...

Ο Σαμαράς ξεκινά τη νέα χρονιά έχοντας εκτός ηγετικής ομάδας την διεκδικήτρια της ηγεσίας Ντόρα, τον πρώτο βουλευτή της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας, Άρη,και το στέλεχος με τη ισχυρότερη επιρροή στον κομματικό μηχανισμό, Μεϊμαράκη.

Ταυτόχρονα, είναι σε πόλεμο με τον δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Προς το παρόν τίποτα σπουδαίο, δεδομένου ότι ο κόσμος παρακολουθεί προσεκτικά τον... ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ. Σε λίγους μήνες, όμως, τα πράγματα θα αλλάξουν. Τα φώτα θα πέσουν πάνω στα νέα πρόσωπα που θα αναδειχθούν και στα κορυφαία στελέχη με την υψηλή δημοφιλία. Από νέα πρόσωπα, η ηγετική ομάδα δεν... σκίζει. Χαρακόπουλος, Δαβάκης, Κασαπίδης, Τασούλας... πολύ μέτρια κατάσταση.

Άρα, τα κορυφαία στελέχη θα αρχίσουν να δίνουν τον τόνο -με την παρουσία ή την απουσία τους! Μέχρι τότε ο Σαμαράς θα πρέπει να έχει βρει τρόπο να κινητοποιήσει Ντόρα, Άρη, Βαγγέλα, αν θέλει να επανενώσει το κόμμα. Το ερώτημα, βέβαια, είναι σε ποιά βάση θα μπορούσε να γίνει αυτό. Με ποιούς πολιτικούς όρους και ποιές πολιτικές.

Διότι κινητοποίηση στη βάση προσωπικών συζητήσεων, δεν μπορεί να υπάρξει! Εκεί ο πρόεδρος της ΝΔ έχει να λύσει ένα δύσκολο πολιτικό σταυρόλεξο...
veto300