Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Χαμός στο κέντρο της Αθήνας..

Δυο γυναίκες, εκ των οποίων η μια αστυνομικός και η άλλη διαδηλώτρια, και ένας άνδρας διαδηλωτής τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδιών που εκδηλώθηκαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Η 55χρονη διαδηλώτρια έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι από πέτρα και μεταφέρεται στον Ερυθρό Σταυρό. Την ίδια ώρα νέος κυκλός επεισοδίων ξέσπασε πριν από λίγο στα Προπύλαια με νεαρούς να πετούν πέτρες και τους άνδρες των ΜΑΤ να «απαντούν» με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Στην πλατεία Συντάγματος οι αστυνομικοί της ομάδας «Δ» με νεαρούς έδωσαν μάχη σώμα με σώμα με νεαρούς που επιχείρησαν να αρπάξουν μια μηχανή έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών.

Νωρίτερα νεαροί πέταξαν πέτρες σε διερχόμενο περιπολικο της τροχαίας στο ύψος της Ομόνοιας. Την ομάδα των νεαρών απώθησαν άνδρες της ομάδας «Δ». Οι νεαροί προκάλεσαν και φθορές σε τζαμαρία τράπεζας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων.

Φωτιά εκδηλώθηκε σε κατάστημα με γυναικεία ρούχα στην οδό Σταδίου 52 ενώ από φωτιά έχει καταστραφεί ένα όχημα στην πλατεία Ομονοίας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην οδό Ρήγα Φεραίου, δίπλα στο κτήριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα σε διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, οι νεαροί απώθησαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστο Κίττα, προκαλώντας του εκδορές. Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους νεαρούς από το σημείο, ορισμένοι, όμως, έχουν παραμείνει στο προαύλιο της Πρυτανείας και πετούν πέτρες προς τους άνδρες των ΜΑΤ..

Άλλη ομάδα νεαρών ανέβηκε στην ταράτσα του κτηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης και κατέβασε την ελληνική σημαία, την οποία, στη συνέχεια έκαψαν. Σε εξέλιξη είναι η πορεία, η κεφαλή της οποίας έχει φτάσει στην πλατεία Συντάγματος.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει, ήδη, σε 68 προσαγωγές ατόμων από την οδό Πανεπιστημίου. Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε: Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, Λ. Συγγρού από Διάκου, Πατησίων από το ύψος της Ιουλιανού, Πειραιώς από το ύψος της Σωκράτους, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σταδίου.

Υ.Γ. Έλεος... Άντε να βρέξει να πάνε σπίτια τους