Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009

Πάει για ρεκόρ Γκίνες

Εξακόσιες φορές τα τελευταία δέκα χρόνια συνελήφθη ένας 56χρονος από τη μεξικανική Πολιτεία του Ματαμορος στα βόρεια της χώρας, κατηγορούμενος για διάφορα πταίσματα, όπως για κυκλοφορία σε κατάσταση μέθης ή για διατάραξη της κοινής ησυχίας.

Από το 2000 ο άνδρας αυτός, που για να επιζήσει πουλά γλυκά, οδηγείται στα δημοτικά κρατητήρια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, μάλιστα κάποιες φορές... κατόπιν δικού του αιτήματος. «Ορισμένες φορές τον βρίσκουμε εντελώς μεθυσμένο στο προάστιο Καπίγια και τον θέτουμε υπό κράτηση για να μην τον πατήσει κάποιος, ή κάποιες άλλες φορές μας ζητεί ο ίδιος να τον συλλάβουμε», τονίζει αστυνομικός, που γνωστοποίησε ότι ο 56χρονος έχει παρασυρθεί από οχήματα δεκαέξι φορές, ενώ εννέα φορές τον έχουν ληστέψει.

Όταν τον βρίσκουν μεθυσμένο, οι αστυνομικοί προτιμούν να τον συνοδεύουν σπίτι του, ωστόσο όσες φορές καταλήγει στο κελί, προτιμά να παραμείνει επί 36 ώρες στο κρατητήριο παρά να πληρώσει την εγγύηση που του επιτρέπει να αποφυλακισθεί νωρίτερα. Άλλωστε, όπως επισημαίνει και η μεξικανική εφημερίδα «Ρεφόρμα», εάν ο 56χρονος είχε πληρώσει όλα εκείνα τα πρόστιμα και τις εγγυήσεις, θα είχε χάσει συνολικά 27.690 δολάρια.