Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Παπανδρεου: "Η κυβέρνηση ακούει τους πολίτες"

"Παράθυρο ανοιχτό" για αλλαγές στην πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας από το 2011 άφησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας με δημοσιογράφους. Ο Γ. Παπανδρέου δεν απέκλεισε οι αλλαγές να έχουν αναδρομική ισχύ, ενώ χαρακτήρισε "λάθος" την... υπάρχουσα ρύθμιση των τελών κυκλοφορίας, που έχει εξελιχθεί σε βραχνά για τους ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν ήταν επαρκής ο χρόνος της διαβούλευσης προκειμένου να εντοπιστούν οι κατηγορίες πολιτών που αδικούνται και να διορθωθούν τα λάθη. Πρόσθεσε ότι οι διορθώσεις που θα γίνουν θα αποδείξουν ότι "η κυβέρνηση ακούει τους πολίτες".

"Είμαστε κυβέρνηση που ακούει και αν χρειαστεί, αναθεωρεί τα λάθη της. Είναι σε γνώση μας οι αδικίες, το οικονομικό επιτελείο τις έχει κατά νου και θα τις διορθώσει" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παρατείνεται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2010, η οποία κανονικά έληγε την προσεχή Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου. Η παράταση ισχύει και για την πληρωμή των τελών μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ. Για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ, δίδεται η δυνατότητα να το πράξουν έως τις 15/1.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά έχουν κατατεθεί- μέχρι και την Τρίτη (29/12)- 160.000 πινακίδες, που αφορούν κυρίως σε κατόχους παλαιών ΙΧ που η χρονολογία τους ξεπερνά τη δεκαετία, αλλά και για ιδιοκτήτες που έχουν δεύτερο αυτοκίνητο.

Για την κατάθεση των πινακίδων στις εφορίες απαιτείται αντίγραφο του Ε9 που να αποδεικνύει ότι ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ έχει υπό την κυριότητά του ιδιόκτητο περιφραγμένο χώρο, όπου έχει σταθμεύσει το αυτοκίνητο, όσο καιρό οι πινακίδες βρίσκονται στην εφορία. Απαιτείται, επίσης, να έχει εξοφληθεί το σύνολο των προηγούμενων τελών κυκλοφορίας.
nooz.gr