Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Λιγότερο διάβασμα λόγω... κρίσης

Τη μείωση κατά ένα χρόνο στις προπτυχιακές σπουδές πρότεινε η βρετανική κυβέρνηση ως λύση αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και προκειμένου τα πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας να παραμείνουν στην κορυφή των προτιμήσεων των φοιτητών.

"Τα πανεπιστήμια πρέπει να υιοθετήσουν διετούς διάρκειας πτυχία. Πρέπει να προβούμε σε μείωση των δαπανών για την παιδεία", τόνισε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ενώ ο υπουργός Επιχειρήσεων Πίτερ Μάντελσον ανακοίνωσε την... περικοπή του προϋπολογισμού για την εκπαίδευση κατά 533 εκατ. Στερλίνες. (να ακούγαμε κάτι τέτοιο και για τους εξοπλισμούς...)

"Τα κονδύλια δεν θα ξεπεράσουν τα 7,3 δισ. στερλίνες το 2010-11", υπογράμμισε ο κ. Μάντελσον, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι φοιτητές πρέπει να παρακολουθούν προγράμματα σπουδών που διαρκούν μόλις δύο χρόνια και μάλιστα σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

"Η χώρα εξέρχεται σταδιακά από την κρίση και δεν έχουμε ανάγκη από σπουδές σε θεωρητικά μαθήματα, όπως η φιλοσοφία ή η ιστορία τέχνης", υπογράμμισε ο κ. Μάντελσον.
Τα συνδικάτα των καθηγητών χαρακτήρισαν την ανακοίνωση "χριστουγεννιάτικη κλωτσιά στο πρόσωπο" που θα οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας και εκπαιδευτικό σύστημα δύο ταχυτήτων προς όφελος των προνομιούχων.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της, δηλώνει ότι οι αλλαγές θα βοηθήσουν στη μείωση των κρατικών δαπανών, στο να γίνουν πιο ευέλικτα τα πανεπιστήμια και στην αύξηση των αποφοίτων που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
mediasoup