Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Συνάντηση Μπατζελή- αγροτών

Σημαντικό ραντεβού για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων . Η Κ. Μπατζελή συναντάται με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία εκπροσωπεί 14 μπλόκα στη Στερεά Ελλάδα και τη Μακεδονία. Κοινό πλαίσιο αιτημάτων από εκπροσώπους 15 αγροτικών μπλόκων της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας -πλην της Νίκαιας και της Αλαμάνας. Ζητούν συνάντηση με την υπουργό.

Από την πλευρά της, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε.. δέσμη μέτρων στήριξης του αγροτικού εισοδήματος κατά τη διάρκεια ημερίδας στην Κομοτηνή.

Με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητούν συνάντηση μέσα στο Σαββατοκύριακο αγροτοσυνδικαλιστές από δεκαπέντε μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, οι οποίοι παρευρέθησαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν περισσότεροι από εκατό αγροτοσυνδικαλιστές από τα μπλόκα Προμαχώνα Σερρών, Παραλίμνης και Μελισσίου Πέλλας, Μαλγάρων, "Πράσινων Φαναριών" και Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, Νέας Τρίγλιας και Γαλάτιστας Χαλκιδικής, Βαρικού Πιερίας, Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, Βογατσικού Καστοριάς, Τυρνάβου, Πλατυκάμπου και Μικροθηβών Θεσσαλίας.

Απουσίαζαν εκπρόσωποι των μπλόκων Νίκαιας και Αλαμάνας, ενώ αποφασίστηκε ομόφωνα να εκλέξουν συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από 30 άτομα (δύο από κάθε μπλόκο).

Οι εκπρόσωποι των μπλόκων θα οριστικοποιήσουν το κοινό πλαίσιο θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων στη διάρκεια μιας δεύτερης, οριστικής συνάντησης η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Άγκιστρο Σερρών, σε μικρή απόσταση από το μπλόκο του Προμαχώνα. Στη συνέχεια, θα κοινοποιήσουν το τελικό πλαίσιο των αιτημάτων τους στην κ. Μπατζελή, ζητώντας ταυτόχρονα να τη συναντήσουν.

Στο μεταξύ, κλειστή παραμένει η Εγνατία οδός, στο ύψος της Χρυσούπολης, και στα Κερδύλλια, η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, στον κόμβο Νέας Τρίγλιας, Νέων Μουδανιών - Σιθωνίας, στις Καλύβες (από τις 13.00 έως τις 17.00), καθώς επίσης και ο δρόμος Σερρών - Θεσσαλονίκης, στο Στρυμονικό.

Αποκλεισμένο είναι το τελωνείο Δοϊράνης, ενώ παρέμενε κλειστός μέχρι τις 19.00 ο Προμαχώνας. Στη Δυτική Μακεδονία οι αγρότες έκλεισαν τον κάθετο άξονα της Εγνατίας (κόμβος Βογατσικού Καστοριάς) και την παλιά εθνική οδό Καστοριάς - Κοζάνης.
nooz.gr