Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Εθνική συστράτευση ζητά ο Μητσοτάκης

Αίσθηση προκαλεί η πρόταση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, παραμονές Πρωτοχρονίας, για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης -με τη συμμετοχή όσων μπορούν να βοηθήσουν- προκειμένου να ληφθούν δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ προτείνει "να ζητηθεί από το Λουκά Παπαδήμο να αναλάβει την κεντρική ευθύνη για την οικονομία, να επιστρατευθεί ο...
Αλέκος Παπαδόπουλος να αναλάβει τα δημόσια οικονομικά και οι δύο μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου -που απέδειξε ότι είναι ικανός και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση- να μετέχουν στην ολιγομελή κυβερνητική επιτροπή που θα παίρνει τις αποφάσεις και στην οποία πρέπει να παρακληθεί να μετάσχει ως αντιπρόεδρος και υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου ο Κώστας Σημίτης".

Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει την πρόταση Μητσοτάκη άνευ αντικειμένου, ενώ "ουδέν σχόλιο" ήταν και η αντίδραση της Ρηγίλλης.

"Η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη εκφράζει την επιδίωξη της πλουτοκρατίας να προχωρήσει ακόμα πιο αποφασιστικά και με ανοιχτή σύμπραξη όλων των αστικών πτερύγων η αντιλαϊκή θύελλα που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση και που τη στηρίζει η ΝΔ επί της ουσίας" σχολίασε το ΚΚΕ.