Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Κόκκινη γραμμή τραβά η κυβέρνηση για τον 14ο μισθό

Κόκκινη γραμμή για τον 14ο μισθό

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ τραβά η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περικοπή του 14ου μισθού που έχει υποδείξει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε χθεσινή συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερ δεν απέκλεισε αύξηση του ΦΠΑ, λέγοντας ότι «εξετάζουμε όλα τα εναλλακτικά σενάρια».

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομικών το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αν και είπε ότι η Ελλάδα δεν.. το επιζητεί ενεργά.

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις τελείως την ιδέα του ΔΝΤ», είπε. «Την αποκλείουμε αυτή τη στιγμή, γιατί δεν προβλέπεται από τους κανόνες της ευρωζώνης, αλλά προφανώς υπάρχει ως πιθανότητα».

Ανάλογη δήλωση έκανε και η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, λέγοντας ότι «αν η ευρωζώνη δεν μπορεί να βρει λύσεις, οι χώρες αναζητούν διέξοδο αλλού».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατέστησε σαφές ότι αυτό που ζητεί η Ελλάδα είναι να εξειδικεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές, να αποκλιμακωθούν τα επιτόκια δανεισμού της χώρας και να μη χρειαστεί τελικά να δοθεί αυτή η βοήθεια.

«Το καλύτερο αποτρεπτικό μέτρο είναι αυτό που το έχεις βάλει στο τραπέζι, ώστε να το βλέπουν όλοι, αλλά δεν θα χρειαστεί ποτέ να το χρησιμοποιήσεις. Αυτό επιζητούν οι αγορές», είπε.
tanea