Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ALCO: Απαραίτητα τα μέτρα δηλώνει το 65%

Το 60,7% των πολιτών κρίνει σωστή την προσπάθεια του πρωθυπουργού για να βγούμε από την κρίση, έναντι 27,4% που την θεωρεί λάθος, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για το Πρώτο Θέμα.

Επίσης, το 65% δηλώνει ότι ήταν απαραίτητα τα μέτρα. Μάλιστα, στην ερώτηση εάν είναι επαρκή ή όχι, το 41,1% απαντά «όχι» και το 38,5% «ναι».

Στο μεταξύ, οι αιχμές που άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά της ευρωζώνης αλλά και τα σκληρά λόγια εναντίον της... ΝΔ για την πολιτική του πρόσφατου παρελθόντος, επανέφεραν τη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία.

Δύο μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, η Τόνια Αντωνίου και ο Δημήτρης Κουσελάς, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από το Mega, έθεσαν το ζήτημα, επικαλούμενοι τα στοιχεία που προέκυψαν από το πόρισμα της Ανεξάρτητης Επιτροπής, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή στις αρχές Φεβρουαρίου.

Η ηγεσία της ΝΔ προς το παρόν τηρεί στάση αναμονής. Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η Ημερησία, η τακτική του Aντώνη Σαμαρά είναι να περάσει από την υπό όρους στήριξη των κυβερνητικών μέτρων για την οικονομία στην κριτική επί της ουσίας, με αιχμή την έλλειψη μέτρων για την ανάπτυξη.

Το βαρόμετρο Φεβρουαρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή της Κυριακής καταγράφει τη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο 16,5%.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 48% και η Νέα Δημοκρατίας 31,5%, ενώ διατηρούν τα ποσοστά τους τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ 7,5%, ΛΑΟΣ 6% και ΣΥΡΙΖΑ 4,5%).

Επίσης, σχεδόν ένας στους δύο πολίτες (52%) χαρακτηρίζουν αποδυναμωμένη τη χώρα στον διεθνή χάρτη.

Ακόμη, το 80% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η περίοδος που έρχεται, θα είναι απεργιακής έντασης και κοινωνικών συγκρούσεων.
nooz