Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Βόμβα στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Έκρηξη βόμβας - μεσαίας ισχύος - έγινε λίγο πριν τις εννέα το βράδυ της Τετάρτης σε γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, σε πολυκατοικία στο Περιστέρι. Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές, ενώ ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος έξω από γραφείο που ο κ. Χρυσοχοΐδης χρησιμοποιεί ως.. εκλογικό κέντρο. σε πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κένεντι και Θηβών στο Περιστέρι. Το ύποπτο δέμα - σακούλα με μεταλλικό κουτί εντός του οποίου υπήρχε ο εκρηκτικός μηχανισμός σύμφωνα με πληροφορίες - εντοπίστηκε τυχαία από περίοικο και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο εκκένωσαν την πολυκατοικία και την γύρω περιοχή και επιχείρησαν να εξουδετερώσουν το μηχανισμό με ελεγχόμενες εκρήξεις. Στοιχεία από την κρατική τηλεόραση αναφέρουν ότι η πρώτη απόπειρα ελεγχόμενης έκρηξης για εξουδετέρωση του μηχανισμού απέτυχε. Λίγο πριν επιχειρηθεί και δεύτερη έκρηξη ωστόσο η βόμβα εξερράγη τελικά μόνη της προκαλώντας υλικές ζημιές σε δύο ορόφους του κτιρίου και σε έκθεση αυτοκινήτων στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Σοβαρό κρίνεται το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ενώ τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού θα σταλούν για ανάλυση που ίσως "δείξουν" την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την επίθεση.