Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Εκτακτη σύσκεψη για την Οικονομία..

Εκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή αρμόδιων υπουργών, κυβερνητικών και κοινοβουλευτικών στελεχών, για την κατάσταση στην Οικονομία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εξετάστηκαν, η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής του και η προώθηση των σχετικών νομοθετικών... πρωτοβουλιών. Την Τετάρτη αναμένεται η γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και θα παραπεμφθεί στο Ecofin στις 15-16 Φεβρουαρίου, όπου αναμένεται να εγκριθεί.

Επίσης, πληροφορίες, που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι διοικήσεις των τραπεζών Εθνικής, Αγροτικής και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Κατά τις ίδιες πηγές έγινε μία αποτίμηση της μάχης στο Νταβός, ενώ οι τραπεζίτες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την αύξηση του κόστους δανεισμού.

Την ίδια ώρα, οι Financial Times και οι Times δημοσίευσαν στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις πληροφορίες από έγγραφο της Κομισιόν, που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες για επείγοντα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από τον Μάη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συστήσει περικοπές στους ονομαστικούς μισθούς υπαλλήλων στην κεντρική διοίκηση, τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους δημόσιους φορείς, φόρο στα αγαθά πολυτελείας αλλά και προτάσεις για την επιτάχυνση των πληρωμών των φόρων από τους αυτοαπασχολούμενους.

Οι Financial Times επισημαίνουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλες κυβερνήσεις της Ευρώπης χαιρέτισαν τα ελληνικά μέτρα, αλλά δεν είναι πεπεισμένοι ότι επαρκούν. Οι Times γράφουν ότι από το έγγραφο που διέρρευσε, προκύπτει πως οι Βρυξέλλες θέλουν πιο άγριες περικοπές.