Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Εθισμένοι στις πλαστικές επεμβάσεις

Ήδη από το 2000 η Αμερικανική Εταιρεία για την Αισθητική Πλαστική Χειρουργική έχει επισημάνει πως σε έρευνα που πραγματοποίησε βρήκε ότι δύο στους τρεις ασθενείς που επιλέγουν να κάνουν μια αισθητική επέμβαση το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν.

Ανάλογη μελέτη έγινε στη Μεγάλη Βρετανία από την ΒΑΑΡS, τον Βρετανικό Σύλλογο Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 40% των ασθενών που έκαναν μπότοξ για να μειώσουν τις ρυτίδες του προσώπου δήλωσαν έντονη επιθυμία για περαιτέρω «θεραπείες». Πριν από τρία χρόνια η 25χρονη Βάλια Κανδυλιώτη αποφάσισε.. ύστερα από μικρή έρευνα και συζήτηση με την οικογένειά της να κάνει ρινοπλαστική προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα μικρό πρόβλημα στη μύτη της. «Ήταν γρήγορη απόφαση, όχι όμως απερίσκεπτη, για την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένη» λέει στα «ΝΕΑ».

Χαρακτηρίζει την εμπειρία της επέμβασης πλαστικής χειρουργικής απόλυτα θετική και αναφέρει: «Ύστερα από αυτήν είμαι ανοιχτή και σε άλλες. Δηλαδή ξέρω ότι σε μεγαλύτερη ηλικία αν θέλω να αλλάξω κάτι που δεν μου αρέσει δεν θα διστάσω, παρά τον πόνο. Μόνο όμως ό,τι πραγματικά χρειάζεται».

Η κ. Εύη Τσάτη, πλαστικός χειρουργός, επισημαίνει ότι «τα τελευταία χρόνια έχει όντως αυξηθεί το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την κοσμητική ιατρική, γυναικών και ανδρών. Ειδικά οι άνδρες μάλιστα νομίζω έχουν τριπλασιαστεί από το 2001 και πλέον αποτελούν τον έναν στους πέντε ασθενείς». Προσθέτει δε ότι αρκετοί είναι αυτοί που ενώ έχουν κάνει ήδη μια επέμβαση, χειρουργική ή μη, αποφασίζουν να προχωρήσουν και σε μια δεύτερη, «ο κύριος λόγος είναι ότι μένουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα που βλέπουν στον καθρέφτη». Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα της Κάπα Research το 10% των Ελληνίδων έχει υποβληθεί σε κάποια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, ενώ 9 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι θα συμφωνούσαν ή παρότρυναν κάποιον να υποβληθεί σε αισθητική επέμβαση.
tanea