Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Γινόμαστε φτωχότεροι - Έρχεται κοινωνική έκρηξη!!

Το γενικό συμπέρασμα των όσων έγιναν αυτές τις μέρες -και πρόκειται να γίνουν τις επόμενες- είναι ότι οι έλληνες πρέπει να μάθουμε να ζούμε φτωχότερα. Οι γερμανοί το λένε χωρίς να τηρούν καν τα προσχήματα: δεν μπορείτε να ζείτε πλουσιότερα από μας! Θα πείτε ότι ήδη γίναμε φτωχότεροι με τα... μέτρα που ελήφθησαν.

Σωστά, αλλά δεν είναι μόνον αυτά. Σε ένα μήνα -όταν κατά πάσα πιθανότητα επιβεβαιωθεί ότι δεν πιάνουμε τους στόχους του προγράμματος σταθερότητας- θα μας ζητηθούν νέα μέτρα. Αύξηση ΦΠΑ, κατάργηση 14ου μισθού και σύνταξης, ευελιξία στην εργασία. Ηδη ο... Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι μπορούν να επιβάλουν τα μέτρα και ερήμην μας, με βάση το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ερχεται φτώχεια και ανεργία, δηλαδή. Και μαζί σφοδρή κοινωνική αντίδραση.

Διότι σωστά λένε οι γερμανοί ότι δεν μπορούμε να ζούμε καλύτερα από τους δανειστές μας, αλλά μήπως να μας έλεγαν και πόσο υψηλότερους μισθούς παίρνουν εκείνοι -και οι υπόλοιποι της ευρωζώνης- από τους έλληνες; Τότε θα γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορείς να ζητάς το κόψιμο του 14ου μισθού, χωρίς να σκέφτεσαι ότι θα προκληθεί κοινωνική έκρηξη.
του ΣΕΡΓΙΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ