Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Στην αντεπίθεση ο Σαμαράς

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες. Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να μην εξαιρεί τον εαυτό του και το ΠΑΣΟΚ από εκείνους που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός ήταν ήταν οξύς όταν αναφέρθηκε στο λόγο για τον οποίο η Ελλάδα έφτασε στο σημείο αυτό, κάνοντας λόγο για... «καταστροφικές πολιτικές του πρόσφατου παρελθόντος» και «αποτελέσματα μίας ανεύθυνης πολιτικής» που ήταν να χάσει η χώρα μας την αξιοπιστία της ακόμα και στα μάτια των Ευρωπαίων εταίρων της.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αναξιοπιστία και ανευθυνότητα τόσο για την «καταστροφική αντιπολίτευση που άσκησε το κόμμα του» όσο και «την προεκλογική του δημαγωγία όταν διακήρυσσε ότι 'λεφτά υπάρχουν' και έταζε στους πάντες τα πάντα».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα τόνωσης της αγοράς και όχι «προκρούστεια» περιστολή δαπανών.

«Μέχρι πριν λίγο δεν έπαιρνε καθόλου μέτρα. Τώρα παίρνει μέτρα μόνο για την περιστολή του ελλείμματος. Όχι για την τόνωση της αγοράς. Δεν δίνει τις απαραίτητες "ανάσες" στήριξης της οικονομίας. Αλλά χωρίς τέτοια μέτρα τόνωσης -και ανεξαρτήτως κοινοτικής στήριξης- η ύφεση που θα προκύψει θα είναι πολύ βαθιά και τα ελλείμματα δεν θα μειωθούν. Το μήνυμά μας προς την κυβέρνηση είναι: Πάρτε μέτρα τόνωσης τώρα…» αναφέρει.

Και συνεχίζει: «Η περιστολή των ελλειμμάτων θέλει να είμαστε ακριβείς, όχι να τα βάζουμε όλα "στο κρεβάτι του Προκρούστη". Σε μια ‘Προκρούστεια’ περιστολή δαπανών δεν μπορούμε να συναινέσουμε. Διότι δεν περιστέλλει σπατάλες. Ακρωτηριάζει την οικονομία και τις ζωτικές λειτουργίες της».