Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Σε εγκεφαλική βλάβη το πάθος για τον τζόγο

Αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν ότι ανακάλυψαν εκείνο το τμήμα του εγκεφάλου που δημιουργεί στον άνθρωπο φοβίες για την απώλεια χρημάτων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.

Παρατηρώντας ασθενείς που είχαν υποστεί βλάβη στα αμύγδαλα, την περιοχή του εγκεφάλου που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις συναισθηματικές αντιδράσεις και τον διαχωρισμό του καλού από το κακό, είδαν ότι ανησυχούσαν λιγότερο για ενδεχόμενες οικονομικές απώλειες απ’ ο, τι τα φυσιολογικά άτομα.

Έτσι, ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech) εκτιμούν ότι αυτή η αποκάλυψη μπορεί να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο αποφασίζουν.. οι άνθρωποι για διάφορα ζητήματα, από την πολιτική μέχρι τα τυχερά παιχνίδια.

Οι ερευνητές μελέτησαν τη συμπεριφορά ατόμων που κλήθηκαν να παίξουν διάφορα τυχερά παιχνίδια, με σκοπό να διαπιστωθεί αν η πιθανότητα της απώλειας χρημάτων τους επηρέαζε στο να τζογάρουν.

Έτσι παρατήρησαν ότι οι φυσιολογικοί άνθρωποι έπαιζαν μόνο αν υπήρχε η πιθανότητα κέρδους, ενώ αυτοί που είχαν βλάβες στα αμύγδαλα έπαιζαν ακόμη και όταν είχαν ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες κέρδους.
star.gr