Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

"Φωτιές" στην ΝΔ για την Δημαρχία

"Καζάνι" που βράζει μοιάζει πλέον η Νέα Δημοκρατία στον Πειραιά. Οι εξελίξεις για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τοπικό επίπεδο πήραν από προχθές μορφή "χιονοστιβάδας" μετά την ανακοίνωση από τον πρώην βουλευτή του κόμματος Πέτρο Μαντούβαλο ότι προτίθεται στις επικείμενες εκλογές να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα της πόλης.

Μάλιστα, η ομιλία του Πέτρου Μαντούβαλου στην κατάμεστη αίθουσα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά έγινε με φόντο το όνομα του συνδυασμού, που προτίθεται να ηγηθεί: "Πειραιάς, πόλη Θρύλος", με πιο ..έντονες -για ευνόητους λόγους- τις λέξεις "Πειραιάς, Θρύλος".

Ο κ. Μαντούβαλος χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του αυτή ανεξάρτητη κίνηση και είπε με... νόημα ότι "χρίσμα θα μου δώσει ο λαός του Πειραιά".

Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί νέα δεδομένα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού όπως λέγεται εδώ και καιρό ενδιαφέρον να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα του Πειραιά έχει και ο βουλευτής Α' Πειραιά και υπεύθυνος του τομέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος Βασίλης Μιχαλολιάκος. Ακόμα, ως ενδιαφερόμενος για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού αξιώματος, υπό το επίσημο κομματικό χρίσμα φέρεται και ο επί σειρά ετών βουλευτής Παναγιώτης Μελάς.

Ενδεικτικό του κλίματος που αρχίζει να διαμορφώνεται, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, για τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι πολλά στελέχη του κόμματος στον Πειραιά- και όχι μόνο- έσπευσαν προχθές το βράδυ να παρασταθούν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πέτρος Μαντούβαλος.

Ο κ. Μαντούβαλος, που το 2004 είχε εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της ΝΔ στην Α' Πειραιά, αναφέρθηκε στην ομιλία του πολλές φορές στην πρόσφατη αθωωτική γι' αυτόν δικαστική απόφαση κάνοντας λόγο "ηθική δικαίωση" και κάλεσε πολλές φορές τους παρισταμένους "όλοι μαζί ν' αλλάξουμε τον Πειραιά".
ΣΤ. ΜΑΛΑΓΚΟΝΙΑΡΗΣ