Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Ο Σαμαράς ρίχνει τα πυρά του στο ΠΑΣΟΚ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, αλλά και αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της ΝΔ, έκανε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματός του στη Χαλκίδα.

«Τα έκανε μούσκεμα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αντί να προσπαθήσει να βρει λύσεις στα προβλήματα που κυρίως η ίδια δημιούργησε, ρίχνει όλο το φταίξιμο.. στη ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναγνώρισε ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ διέπραξε σφάλματα, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν έφτασε η ΝΔ το έλλειμμα στο 12,7%» και ότι «τα στοιχεία από το Λογιστήριο του Κράτους δείχνουν ότι τα 2/3 της υστέρησης εσόδων για το 2009 έγιναν μόνο μέσα στο τελευταίο τρίμηνο».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ματαίωσε εισπρακτικά μέτρα, ενέγραψε δαπάνες που δεν είχαν προϋπολογιστεί, μετέθεσε έσοδα για την επόμενη χρονιά και ανέβασε το έλλειμμα όσο ήθελε. Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διέλυσε τον κρατικό μηχανισμό με την ολιγωρία της να διορίσει γενικούς γραμματείς, παρέλυσε τον εισπρακτικό μηχανισμό, χάλασε το κλίμα στην αγορά, μιλώντας για επικείμενη χρεοκοπία και εκτόξευσε το έλλειμμα με μεθόδους δημιουργικής λογιστικής.

Κάνοντας αυτοκριτική, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η ΝΔ έχει ευθύνη γιατί δεν άλλαξε το σύστημα ΠΑΣΟΚ που κληρονόμησε. Εχει ευθύνη η ΝΔ, ανέφερε, για την ήπια προσαρμογή των πρώτων τριών χρόνων της διακυβέρνησής της, που ήταν πολύ ήπια και δεν ήταν προσαρμογή.