Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Και ο "γύρος" θα κάνει τη δική του έκθεση..

Η πρώτη έκθεση για το γύρο πλησιάζει

Το σουβλάκι -γύρος είναι ένα από τα πιο πετυχημένα πιάτα στα ταχυφαγεία, σε ολόκληρη τη Γερμανία. Το ό,τι αυτό το είδος του φαγητού έχει ρεκόρ πωλήσεων κι έχει γίνει μια ολόκληρη "βιομηχανία", θέλει να δείξει η πρώτη έκθεση, η οποία ξεκινά από τις 27 Μάρτη στο Βερολίνο.

Πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι όταν μιλάμε για γύρο, δεν εννοούμε μόνο τα γνωστά ελληνικά εδέσματα (γύρος -σουβλάκι), που λόγω τουρισμού και των ελληνικών εστιατορίων έγιναν γνωστά... στους Γερμανούς, αλλά συμπεριλαμβάνεται και το Ντόνερ (γύρος στα Τούρκικα), το οποίο αναπτύχθηκε πραγματικά σε μια τουρκική βιομηχανία παρασκευής τροφίμων στο Γερμανικό έδαφος.

Δεν υπάρχει δρόμος στη Γερμανία που δε γυρίζει ο γύρος (από πρόβειο κρέας-κιμά), που προσφέρεται όπως ακριβώς και ο ελληνικός γύρος (χοιρινό κρέας). Για τους Γερμανούς δεν υπάρχει διαφορά προέλευσης του γύρου. Ξέρουν ότι ο τουρκικός παρασκευάζεται από πρόβειο κιμά και ο ελληνικός (λιγότερο στους δρόμους, κυρίως στα εστιατόρια) από χοιρινό κρέας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Ερευνών για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, τα ταχυφαγεία και οι επιχειρήσεις του γύρου στη Γερμανία απασχολούν περισσότερους από 60.000 εργαζόμενους σε 15.500 καταστήματα-ταχυφαγεία. Εκτός από τα "περίπτερα", τα λεγόμενα ταχυφαγεία σε κάθε γωνία των γερμανικών δρόμων, έχει αναπτυχθεί και ένα αρκετά μεγάλο δίκτυο διακίνησης και προμηθευτών.

Στο Βερολίνο ανοίγει τις πύλες της η πρώτη έκθεση ΓΥΡΟΥ με το όνομα (DÖGA) και θα παρουσιαστούν όλα τα στάδια διακίνησης του εδέσματος από τα σφαγεία στα εργαστήρια και στη συνέχεια στα ψυγεία και στην κατανάλωση. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον εμπορικό κόσμο, αλλά και για το κοινό. Εδώ οι Τούρκοι θα ... μάς δείξουν πώς φτιάχνεται το δικός τους ντόνερ, που δεν είναι τίποτε άλλο από το δικό μας γύρο με πίτα. Θέλω να δω τι περίπτερο θα έχουν οι Έλληνες!
i-diadromi