Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Και σήμερα συνεχίζεται η ταλαιπωρία..

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφαση της ΓΕΝΟΠ να προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη, αντιδρώντας στην περικοπή μισθών και συντάξεων και στην αναστολή προσλήψεων. Τα προβλήματα για το καταναλωτικό κοινό αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, δεύτερη ημέρα της κινητοποίησης.

Οι διακοπές προκαλούν τις έντονες αντιδράσεις των καταναλωτών, για τον πρόσθετο λόγο ότι ουσιαστικά δεν υπήρξε καμιά προειδοποίηση, αφού ανακοινώθηκαν αργά το.. μεσημέρι. Απεναντίας υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν διακοπές.

Εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ θα έχουν κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο και στη συνέχεια θα συνέλθουν για να αποφασίσουν τη στάση τους.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν διακοπές ρεύματος στους νομούς Αττικής,Θεσσαλονίκης, Άρτας, Ιωαννίνων, Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Λάρισας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η επιχείρηση, επτά μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, συνολικής ισχύος 2.100 MW, είναι εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας (Αμύνταιο 1, Καρδιά 2, Αγ. Δημήτριος 2 & 5, Μεγαλόπολη 4, Λαύριο 3 & 4). Άλλες τέσσερις, ισχύος 850 MW βρίσκονται σε προγραμματισμένη συντήρηση και δύο (360 MW) είναι εκτός λόγω βλάβης.

Για το διάστημα των διακοπών ρεύματος η ΔΕΗ συνιστά στους καταναλωτές να προσέξουν ιδιαίτερα τα εξής:

-Για την αποφυγή κινδύνων από ηλεκτροπληξία να θεωρούν ότι, το δίκτυο είναι συνεχώς υπό τάση (δηλαδή "έχει ηλεκτρικό ρεύμα"), επειδή η ηλεκτροδότηση μπορεί να αποκατασταθεί ανά πάσα στιγμή.

-Συνιστάται ιδιαίτερα η αποφυγή της χρήσης ανελκυστήρων, προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι εγκλωβισμού.

-Λόγω ενδεχόμενων μεταβολών της τάσης είναι ασφαλέστερο να παραμείνουν κλειστές ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές στη διάρκεια των προγραμματισμένων περικοπών.

-Ο αυτοπεριορισμός της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στο ελάχιστο δυνατόν και ιδιαίτερα της χρήσης ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών συμβάλλει στη μείωση των περικοπών.