Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Τι τα θέλουμε τα όπλα; Μας το λένε και οι… Τούρκοι που βολτάρουν πάνω από το Σούνιο!

Τούρκος υπουργός κατηγόρησε σήμερα τη Γαλλία και τη Γερμανία ότι επιδιώκουν να πωλήσουν ακριβά όπλα στην Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα ωθούν την Αθήνα σ’ ένα πρόγραμμα λιτότητας για να βγει από την οικονομική κρίση. "Ενας από τους λόγους της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι η προσπάθειά της να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε όρους εξοπλιστικών δαπανών", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς σύμφωνα με.. άρθρο της International Herald Tribune.

Αντίπαλος της Ελλάδας στην περιοχή, η Τουρκία είναι έτοιμη να λάβει μέτρα αμοιβαιότητας εάν η Αθήνα παγώσει ή μειώσει τις αγορές όπλων, πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός σε συνέντευξή του την οποία έδωσε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

"Ακόμα και οι χώρες που προσπαθούν να βοηθήσουν την Ελλάδα σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς, προτείνουν να τής πωλήσουν νέους στρατιωτικούς εξοπλισμούς", πρόσθεσε. "Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από νέα άρματα μάχης, πυραύλους, υποβρύχια ή μαχητικά αεροσκάφη, όπως και η Τουρκία. Είναι καιρός να μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες παγκοσμίως, αλλά ιδιαίτερα της Τουρκίας και της Ελλάδας", πρόσθεσε. "Ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και η Τουρκία έχουν ανάγκη από γαλλικά ή γερμανικά υποβρύχια", υπογράμμισε ο Μπαγκίς.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΝΑΤΟ, τα οποία επικαλείται η εφημερίδα, οι στρατιωτικές δαπάνες της Ελλάδας αντιπροσώπευαν το 2,8% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το 2008, δηλαδή 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι στρατιωτικές δαπάνες της Τουρκίας ήταν 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 1,8% του ΑΕΠ της.
tapragmata