Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Λογαριασμοί φωτιά στις ΔΕΚΟ

Αναδρομικό χαράτσι σε 5 εκατομμύρια νοικοκυριά επιβάλλει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με την εφαρμογή των νέων συντελεστών ΦΠΑ σε όλους τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και τηλεφώνου.

Συγκριμένα, αν και οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ θα εφαρμοσθούν από τις 15 Μαρτίου και μετά, όσοι παραλάβουν λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, ΕΥΔΑΠ κ.ά. θα διαπιστώσουν ότι έχει υπολογιστεί ο.. αυξημένος ΦΠΑ για υπηρεσίες που προσφέρθηκαν πριν από τις 15 Μαρτίου.

Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ που θα κληθούν να πληρώσουν εκατομμύρια καταναλωτές θα είναι "φουσκωμένοι", γεγονός που θα...
αποτελέσει χτύπημα κάτω από τη μέση για τον μέσο Έλληνα φορολογούμενο, που ήδη έχει επιβαρυνθεί από τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις είναι πιθανό να εφαρμοστεί και έξτρα ΦΠΑ για ηλεκτρικό ρεύμα που κατανάλωσε ένα νοικοκυριό τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. Τα μέτρα αυτά συμπεριελήφθησαν στην κατεπείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε την Τρίτη σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Η εγκύκλιος προβλέπει αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από 19% σε 21% και του μειωμένου από 9% σε 10% καθώς και την αύξηση για ορισμένα αγαθά από 4,5% σε 5%. Επισημαίνεται ότι οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 15%, 7% και 4%.
enimerwsi.cοm