Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Δανειζόμαστε και πάλι με υψηλά επιτόκια..

Τζάμπα χαρά φαίνεται ότι πήραμε για 48 ώρες οι Έλληνες από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, αφού και πάλι η Ελλάδα δανείζεται με υψηλά επιτόκια. Κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι είναι κύκλοι της αγοράς από την ανταπόκριση που υπάρχει μέχρι στιγμής από την έκδοση νέων επταετών ομολόγων, στην οποία προέβη το πρωί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Κυρίως όμως, προβληματίζει το γεγονός ότι και αυτός ο δανεισμός γίνεται ακριβά, αφού το καθαρό επιτόκιο διαμορφώνεται κοντά στο 6%. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι Βρυξέλλες αποδείχθηκαν μάλλον.. τζίφος. Σα να μην υπήρξαν καθόλου, αφού δανειζόμαστε όπως κάναμε και πριν.

Μέχρι νωρίς το απόγευμα είχαν γίνει περίπου 150 προσφορές, μισές από όσες είχαν παρατηρηθεί στην πρόσφατη έκδοση των δεκαετών ομολόγων, κάτι που από τραπεζικά στελέχη ερμηνεύεται και εξαιτίας της ραστώνης που παρατηρείται τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 7 δισ. ευρώ, ενώ το βιβλίο προσφορών παραμένει ανοιχτό, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να αντλήσει από αυτήν την έκδοση 5 δισ. ευρώ.