Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

48ωρο κινητοποιήσεων

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν Τετάρτη και Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, αντιδρώντας στα μειωμένα κατά 20 έως 30%, όπως υποστηρίζουν, κονδύλια για τις εφημερίες. Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη. Προβλήματα στα θέατρα λόγω κινητοποιήσεων των ηθοποιών, αλλά και στις σχολικές εκδρομές λόγω των κινητοποιήσεων στα λιμάνια.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν Τετάρτη και Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, αντιδρώντας στα μειωμένα κατά 20 έως 30%, όπως υποστηρίζουν, κονδύλια για τις εφημερίες. Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και οι γιατροί ζητούν την... πλήρη εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας που είχαν υπογράψει με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Επίσης ζητούν να ξεκινήσει η διαβούλευση για τη νέα συλλογική σύμβαση. Όσον αφορά το θέμα των εφημεριών, είπαν ότι οι επισχέσεις εργασίας θα συνεχίζονται όσο τα χρήματα δεν καταβάλλονται, αλλά παραδέχθηκαν ότι στα περισσότερα νοσοκομεία έχουν καταβληθεί οι εφημερίες του Δεκεμβρίου ενώ σε αρκετά και του Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ θα απεργήσουν την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 48ωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ,

Προβλήματα αναμένονται Τετάρτη και Πέμπτη στη λειτουργία των θεάτρων, λόγω κινητοποιήσεων από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Ενόψει της απεργίας της 21ης και 22ας Απριλίου 2010 στα λιμάνια της χώρας και προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των μαθητών που θα ταξιδέψουν στο πλαίσιο εκδρομών ή εκπαιδευτικών επισκέψεων, ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, απέστειλε οδηγία στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, ώστε τα σχολεία που θα μετακινηθούν να επικοινωνούν με τα συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά πρακτορεία και να ενημερώνονται για τη δυνατότητα μετακίνησής τους, προτού αναχωρήσουν για τους προορισμούς τους.

Εξάλλου, λόγω έκτακτων συνθηκών, αναστέλλονται όλες οι μετακινήσεις στο πλαίσιο εκπαιδευτικών ανταλλαγών (αδελφοποιήσεων, προγραμμάτων αγωγής υγείας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης), οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν αεροπορικώς στο εξωτερικό.
nooz