Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

"Το θέατρο της Δευτέρας"

Αυτή την στιγμή, στην εκπομπή ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κος πάγκαλος, επιχειρώντας να κάνει χιούμορ και κάρφωμα στον κ. Βγενόπουλο, που είχε πει «δεν υπάρχουν χασοσκόποι, μόνο... κερδοσκόποι» επειχείρισε να χλευάσει αυτόν τον χιουμοριστικό αφορισμό, λέγωντας, ότι «υποκρύπτει έπαρση και αλαζονία».

Το αληθές όμως είναι ότι η λέξη κερδοσκόπος, ετυμολογείται από το κέρδος +σκοπός και προφανώς, όλοι έχουν ως σκοπό και στόχο το κέρδος, ασχέτως κια αν ενίοτε αποτυγχνάνουν. Σε κάθε περίπτωση είναι κερδο-σκόποι και όχι χασο-σκόποι! Αυτό το απλό και αυτονόητο πράγμα είπε ο... κος Βγενόπουλος και ο κος Πάγκαλος που έχει φήμη ευφυούς δνε μπόρεσε να κρύψει την εμπάθειά του προς το πρόσωπο του κ. Βγενόπουλου, επιχειρώντας να του προσάψει αστοχία στο εύστοχον του χαρακτηρισμού του.

Το αστείο είναι, ότι και οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι με τα βαρύγδουπα επώνυμα, δεν τόλμησαν να τον διορθώσουν, ενώ ανέχονται το γνωστό εριστικό και εξυπνακίστικο του ύφος του κ. Πάγκαλου που με το πατερναλιστικό του ύφος, τους κατευθύνει κια στο τι να τον ρωτήσουν για να τους απαντήσει «επιτυχώς!».

Πραγματικά, είναι πολύ χρήσιμες αυτές οι συζητήσεις που αναδεικνύουν το εσχάτης υποστάθμης επίπεδο της δημοσιογραφίας και της πολιτικής! Τους κοιτώ που παίζουν το θέατρό τους με το σοβαροφανές τους ύφος και πραγματικά διασκεδάζω! Χάνετε όσοι δεν βλέπετε το θέατρο της Δευτέρας!
Αναγνώστης