Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

"Έχουμε αναλάβει την ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση"

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε δηλώσεις του είπε ότι η Ελλάδα χωρίς τον μηχανισμό στήριξης θα ήταν ήδη στο ΔΝΤ και μάλιστα χωρίς το ευρωπαικό δίχτυ ασφαλείας. Ανέφερε επίσης: "Αν το συμφέρον της χώρας επιτάσσει να χρησιμοποιήσουμε το μηχανισμό στήριξης, θα το κάνουμε χωρίς δισταγμό και θα ενημερώσουμε με ειλικρίνεια για κάθε απόφασή μας τους πολίτες", και πρόσθεσε ότι "αν για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται και να έχουμε μια πορεία σιγουριάς για να πάει η χώρα... μπροστά χρειάζεται να καταφύγουμε στον μηχανισμό στήριξης, θα το κάνουμε".

Επίθεση έκανε και σε αυτούς που δεν θέλουν η χώρα να ξεφύγει απο τις κακοδαιμονίες που την ταλανίζουν γιατί φοβούνται όπως λέει χαρακτηριστικά, μήπως χάσουν προνόμια και πληρώσουν ότι τους αναλογεί. Προσθέτει: "Εμείς έχουμε αναλάβει την ευθύνη να βγάλουμε με σιγουριά τη χώρα από την κρίση και να ανοίξουμε το δρόμο για μια ανάπτυξη βιώσιμη με ανθρώπινο πρόσωπο."

Τέλος παραδέχθηκε ότι ο μηχανισμός θα μπορούσε να είναι «ευρωπαϊκότερος» και πιο αποτελεσματικός, εντούτοις, "συντηρητικές ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν έδειξαν την πίστη που θα έπρεπε να έχει η Ευρώπη στις δυνάμεις της. Έβαλαν στο κάδρο και το ΔΝΤ".