Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Χάος απο την ηφαιστειακή στάχτη..

"Εναέριο" χάος προκάλεσε το νέφος στάχτης που προέρχεται από την έκρηξη του ηφαιστείου του παγετώνα Εϊγιαφιατλαγιοκούλ, στη νότια Ισλανδία. Καθηλωμένα τα αεροσκάφη σε πολλές χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Ο εναέριος χώρος της Βρετανίας, ο οποίος έχει κλείσει από τις 14:00 ώρα Ελλάδος, θα παραμείνει κλειστός έως αύριο στις 08:00 ώρα Ελλάδος ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία ελέγχου της εναέριας... κυκλοφορίας NATS. Παράλληλα και η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, που είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι δεν αναμένεται επανάληψη των πτήσεων προς και από το αεροδρόμιο έως το νωρίτερο αύριο.

Στο μεταξύ αξιωματούχος του Βελγίου δήλωσε ότι ο εναέριος χώρος της χώρας θα κλείσει σταδιακά σήμερα, ξεκινώντας από το δυτικό τμήμα της χώρας, μέχρι τις 17:30 ώρα Ελλάδος, και θα παραμείνει κλειστός έως ότου περάσει το νέφος στάχτης. "Ο εναέριος χώρος του Βελγίου θα κλείσει εντελώς έως ότου περάσει το νέφος με τη στάχτη", σημείωσε ο βέλγος υφυπουργός Συγκοινωνιών, Ετιέν Σούπ, χωρίς να διευκρινίσει έως πότε θα διαρκέσει η αναστολή των πτήσεων στη χώρα.
nooz.gr