Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Οι σκηνές σεξ... διπλασιάστηκαν μέσα σε δέκα χρόνια!!

«Μια στις πέντε σκηνές στην τηλεόραση είναι σεξουαλική», ενώ από το 1998 μέχρι σήμερα το πλήθος των σκηνών με σεξ στη μικρή οθόνη έχει διπλασιαστεί, σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας, που δημοσιεύτηκε.

Η τηλεόραση αν και έχει καθοριστικό ρόλο στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των ανηλίκων, αυτή δεν γίνεται με τον ενδεδειγμένο τρόπο και ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Καταλογίζουν βέβαια ευθύνες και στους.. γονείς.

«Οι περισσότεροι δεν μιλούν με τα παιδιά τους για το σεξ, τις σεξουαλικές σχέσεις, για αντισύλληψη και σεξουαλικώς μεταδιδόμενες αρρώστιες. Ακόμη χειρότερα, πολλά σχολεία κάνουν αποσπασματικά μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Έτσι όμως η πληροφόρηση των ανηλίκων, των νέων γύρω από το σεξ γίνεται κυρίως μέσα από τις τηλεσυχνότητες», αναφέρουν παιδίατροι, μέλη της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας. Το σεξ είναι παρόν σχεδόν σε όλες τις τυπολογίες προγραμμάτων.

Σε σαπουνόπερες, βιντεοκλίπ, σε σειρές στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης («Sex and the City», «Σπάρτακος»), διαφημιστικά σποτάκια, ενώ δεν γίνεται κουβέντα για αντισύλληψη ή ασφαλές σεξ. Ενδεικτικό είναι πως τα 14 από τα 20 αγαπημένα τηλεοπτικά προγράμματα των εφήβων κατακλύζονται από σεξουαλικά υπονοούμενα, χειρονομίες, συμπεριφορές, ερωτικές πράξεις.

Η παρακολούθηση εκπομπών με σεξουαλικό περιεχόμενο μπορεί να προκαλέσει μιμητικές τάσεις στους εφήβους και εν τέλει να ωθήσει τα παιδιά να έχουν σεξουαλική ζωή ακόμη και σε προεφηβική ηλικία, υποστηρίζουν οι Αμερικανοί ειδικοί. Ωστόσο μπορεί και να εκπαιδεύσει τα παιδιά και να συμβάλει στην ανάπτυξη διαλόγου με τους γονείς.
tanea