Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Τέλος στην βουλευτική ασυλία βάζει ο Πετσάλνικος

Τέλος, στην ασυλία των βουλευτών βάζει ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να χορηγείται ασυλία για οποιεσδήποτε πράξεις.

Μόνον σε ειδικές περιπτώσεις, προσθέτει, και για πράξεις που έχουν σχέση με την άσκηση της βουλευτικής τους ιδιότητας θα διατηρούν στο εξής την ασυλία τους οι βουλευτές, όπως προβλέπει η τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής η οποία θα συζητηθεί την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή. Αντίθετα, για όλες τις άλλες περιπτώσεις θα ισχύει ό,τι ισχύει και για... τους υπόλοιπους πολίτες.

Με την ίδια τροποποίηση δημιουργείται η Επιτροπή Ελέγχου των Εξοπλισμών. Σύμφωνα με δηλώσεις του στο Βήμα ο κ. Πετσάλινικος αναφέρει "Το καθεστώς των ασυλιών, για το οποίο η χώρα μας καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλάζει και αλλάζει οριστικά. Δεν πρόκειται να χορηγούμε ασυλία για οποιεσδήποτε πράξεις, όπως συχνά συμβαίνει σήμερα".

Παράλληλα, προσθέτει ότι με την εν λόγω τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής καθίσταται ισχυρότερος ο ρόλος της Βουλής στον έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας.