Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Ήρθε το Άγιο Φως..

Λίγο μετά τις 19:20 έφτασε το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος από τα Ιεροσόλυμα. Πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί για να το υποδεχτεί με τιμές αρχηγού κράτους, ενώ πολλοί πιστοί από διάφορα σημεία της Ελλάδας έσπευσαν να λάβουν το Άγιο Φως για να το μεταφέρουν στις ενορίες τους.

Το Άγιο Φως μετέφερε στην χώρα μας ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη.

Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός έγινε στα Ιεροσόλυμα στη μια το μεσημέρι. Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος μπήκε στον κατάμεστο ναό της Αναστάσεως λίγο μετά τις 13:00, όπου οι εκπρόσωποι των άλλων δογμάτων υπέβαλλαν τα σέβη τους.

Ο ορθόδοξος πατριάρχης στάθηκε μπροστά στο κουβούκλιο, το οποίο είχε ελεγχθεί νωρίτερα από την αστυνομία προκειμένου να μην υπάρχει καμία.. εστία φωτιάς. Διάκονοι έβγαλαν τα άμφια του κ. Θεόφιλου, ο οποίος μπήκε στο ιερό κουβούκλιο φορώντας μόνο με ένα λευκό στιχάρι.

Περίπου ένα τέταρτο πριν τις 14:00 και αφού ο κ. Θεόφιλος προσευχήθηκε, η πύλη του κουβουκλίου άνοιξε και ο πατριάρχης έφερε το Άγιο Φως σε όλη την Χριστιανοσύνη!

Ο ναός «πλημμύρισε» από το αναστάσιμο Φως, το οποίο οι πιστοί αγγίζουν χωρίς να καίγονται, τηρώντας μία παράδοση που κρατείται από τον εκάστοτε Ελληνορθόδοξο πατριάρχη περίπου από τον 9ο μ.Χ. αιώνα.
star