Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Το μεγάλο comeback

Με σύμμαχο τον καλό καιρό επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα στα αστικά κέντρα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός σήμερα θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ αναμένεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα κεντρικά και νότια τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Αυξημένη είναι η κίνηση στα διόδια των Αφιδνών, όπου παρατηρείται ανάσχεση 500 μέτρων, στα διόδια.. Καλαμακίου (ανάσχεση 250 μέτρων), στον κόμβο Αμφιλοχίας (ανάσχεση 500 μέτρων), καθώς επίσης στα Τέμπη, στα διόδια του Ρίου και στο πέταλο του Μαλιακού.

Η κίνηση των οχημάτων αυξάνεται όσο περνάει η ώρα, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα 800.000 με 900.000 οχήματα, αν και πολλοί είναι βέβαιο ότι θα παρατείνουν τις διακοπές τους. Σε ισχύ τα... έκτακτα μέτρα της τροχαίας για την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων.

Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, το αντικανονικό προσπέρασμα και η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στην:
- Εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια του Ρίου μέχρι τα Διόδια της Ελευσίνας.

-Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).

-Στην εθνική οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

-Στην εθνική οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με την εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

enimerwsi.com