Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

"Τα ΑΜΕΑ δεν ειμαστε ζωα.."

Καλήμερα σας!!! Είμαι ένας απο τους υπερτυχερούς φοιτητές που είχαν το ΤΕΡΑΣΤΙΟ "προνόμιο" απο το καταπληκτικό ελληνικό κράτος να εισαχθώ στην 3ο βάθμια εκπαιδεθση με το περιβοητο 3% τότε 5% σήμερα. Που τοσος λογος γίνεται αν πρεπει να συνεχισει να ισχυει ετσι οπως ειναι η αν πρεπει να αλλάξει. Μετα απο μια μαραθώνια διαδικασια συγκεντροσεις εγγραφων και πιστοποιητικων και αλλων πιστοποιητικων που πιστοποιηουσαν αυτα που γραφαν τα αλλα πιστοποιητικα απο απουσιες στην 3 λυκειου για να με βλεπουν επιτροπες κ γιατροι μελοι ΔΕΠ της περιοχης που ζω οχι μελοι ΔΕΠ αλλων πανεπιστημιακων νοσοκομειων που με παρακολουθουν χρονια ΟΟΟΟΟΧΧΧΧΙΙΙΙΙ βεβαια!!!!

Μου δοθηκε τελικα το υπερτατο δικαίωμα. Εγω ο κλασικός βλακας ονειροπολος ΧΑΡΙΚΑ!!! Λεω επιτελους σκιστικα στο διαβασμα βαθμος προσβασεις 19.75 ολο το καλοκαιρι μεσα στην τρελη χαρα επιστήμονας θα γινω επιστημονας θα μου δοθει η ευκαιρια να.. προσφερω στην κοινονια κ στη χωρα που ζω εστω και απο αυτη τη θεση που βρισκομαι. Αλλα ειπαμαι αυτα ηταν ονειρα!!! Λογο καταγωγης επρεπαι να υποβαλω αιτηση μονο σε σχολες που θα μπορουσαν ατομα απο το οικογενιακο μου περιβαλον να με βοηθουν να καλυπτω της αναγκες μου. Ετσι ειχα 2 μονο πολεις ως επιλογη η ο Βολος ή η Λαρισα επελεξα τελικα μια σχολη του Βολου. Αυτο ηταν!!!

Τωρα αρχιζει το καλο κ ενδιαφερον κομματι της ιστοριας η σχολη Μηχανικος Η/Υ Τηλ/νιων και Δικτυων οι ανθρωποι στη γραματεια μου φερθηκαν αψογα οταν πηγα να υποβαλω την αιτηση εγγραφης με ενημερωσαν μου δοσαν προτεραιοτητα βλεποντας την κατασταση γενικα φερθηκαν οπως καθε λογικος ανθρωπος κ μου ειπαν θα με ενημερωσουν οταν υπαρχουν νεοτερα απο την αρμοδια επιτροπη ΠΑΛΙ του ΥΠΕΠΘ. Περιμένοντας μεχρι τον Φεβρουαριο απο Σεπτεμβρη που εκανα την αιτηση και χανοντας ολο το πρωτο 6μηνο λογο καθθστερισεις που δημιουργησε η γραφιοκρατια του ΥΠΕΠΘ. Με ειδοποιησαν οτι η εγγραφη μου εγκριθηκε και αποτελο πλεον μελος του ΠΘ.

Οπως λεει κ η σοφη παριμοια ομως η καλη μερα απο το πρωι φενεται ετσι την πρωτη μερα που πηγα για μαθημα πολυ απλα ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑ το ανεβατορ που υπηρχε στη σκαλα για να ανέβω στην αιθουσα δεν λειτουργουσε επειδη οπος πληροφορηθηκα ειχε καιρο να συντηρηθει γιατι δεν χρειαζοταν. Εν μερι λογικο σκεφτηκα κ δεν εδωσα εκταση στο θεμα τελικα βρηκα τον καθηγητη που επεισεις φερθηκε αψογα οπως κ ολοι η καθηγητες του τμηματος και αυτο αξιζει να σημιωθει. Αλλα η παρωδια δεν σταματαει εδω δυστυχος ολο σχεδον το 2ο 6μηνο το ιδιο ανεβατορ σε τακτα χρονικα διαστηματα παρουσιαζε προβληματα με αποτελεσμα να περιμενω κατω την τεχνικη υπηρεσια και να χανω την μια απο τις 2 ωρες μαθηματος. Ετσι περασε ο πρωτος χρονος κ ηρθε ο δευτερος που τα πραγματα αντι για καλύτερα γιναν ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ εκτος του ανεβατορ που συνεχιζε στα ιδια κ χειροτερα επρεπε να παρακολουθω μαθηματα στο μεγαλο αμφιθεατρο του ΠΘ το αμφιθεατρο Σαρατση που δεν ειχα προσβασει στις κατω θεσεις με αποτελεσμα να μην μπορω οπως ειναι λογικο να παρακολουθω σωστα το μαθημα γιατι πολυ απλα δεν εβλεπα μερχρι κατω φοραω γυαλια αλλα δεν φτανει εκει χρειαζονται κυαλια!!!

Οι καθηγητες στην προσπαθεια τους να βοηθεισουν κανουν μεγαλα γραμματα αλλα χωρις αποτελεσμα ποσο μεγαλα ποια να τα κανουν. Απευθύνθηκα τελικα στις πρυτανικες κ τους μίλησα για τα προβλητα ειπαν θα αναλαβουν το θεμα οντως το ανεβατορ δεν παρουσιασε παλι προβληματα και το αμφιθεατρο ειχε προβλημα που δεν το ειχαν προσεξει κ θα το διορθοσουν ως το Σεπτεβρη αφου οπως ειναι λογικο θα εχουν εχω χασει αλλο ενα 6μηνο!!! Αλλα μετα απο ολα αυτα σημερα επεσε η σταγονα που ξεχειλισε το ποτηρι στο μοναδικο αμφιθεατρο που δεν υπηρχε προβλημα αρχισε ή μαλλον αρχισαν να χαλανε το ασανσερ μιλαω για το αμφιθεατρο Κορδατου την πρωτη φορα αν κ χαλασε οταν ηταν εξεταστικη με αποτελεσμα να καθυστερήσω να παω να γραψω 45λεπτα -ειπα οκ ετυχε μηχανημα ειναι- αλλα αυτο αρχισε να συμβαινει μετα κατα κατα συρροη χαλασε παλι μετα 1 βραδυ που η τεχνικη υπηπεσια ηταν κλειστη και αναγκαστην καποιοι συνφοιτητες μαζι με το φυλακα που ειχε βαρδια να με κατεβασου στις πλατες μαζι με το αναπηρικο αμαξιδιο (ζυγιζει περιπου 100 κιλα χωρις εμενα) απο τις σκαλες του τριτου οροφου στο ισογειο για να μπορεσω να γυρισω σπιτι και τουσ ευχαριστω πολυ.

Οκ το αντεξα και αυτο αυτο ομως που εχει συμβει τις τελευταιες 2φορες δεν το ανεχομαι το θεωρο προσβολη αναισθησία. Μιλαω για τα διασημα παρτυ στο θολο οσες φορες εχουν συμβει εχω χασει μαθημα γιατι καταστρεφουν το ασανσερ με κορυφαια σημερα που χαρη στο χτεσινο παρτυ που δεν με ενδιαφέρει ποιοι το διοργανοσαν ποιοι πηγαν ποιος τους εδωσε την αδεια να γινει ειτε αυτο λεγεται πρυτανεια ειτε κοσμητεια ειτε αδεια απο τη σημαια για εμενα αυτο που μετραει ειναι οτι κατεστρεψαν την πορτα του ασανσερ δεν παρακολουθησα το πρωινο μαθημα και μαλλον ουτε το απογευματινο για τον ιδιο λογο κ επειδη η ζημια ειναι αρκετα μεγαλη δεν ξερω ποτε θα επισκεβαστει.

Σας γραφω γιατι θελω να μαθει ολο το ΠΘ οτι τα ΑΜΕΑ δεν ειμαστε ζωα δεν ειμαστε κατώτεροι ουτε ανωτεροι ειμαστε ισιοι με ολους δεν θελουμε λυπηση αλλα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ!!! Οποιος θελει να μην χαρακρηριζεται ως ζωο αλλα ως ανθρωπος πρεπει να σταματτησει να υπακουει στον νομο που λεει οτι το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο και να βοηθαει οσους εχουν την αναγκη του. Συγνωμη για το κατεβατο τα τυχον ορθογραφικα λαθη και τον τονισμο.

Με απεριοριστο σεβασμο και τιμη σε αυτους που μετατρεπουν σε κόλαση τη ζωη τον ΑΜΕΑ.
Βασιλης Ψ.
2ετης φοιτητης του ΠΘ στο ΤΜΗΥΤΔ