Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Περικοπές και στον ιδιωτικό τομέα τώρα

Και ο ιδιωτικός χορός θα μπει στο «χορό» των περικοπών και θα «χορέψει» σε μία προσπάθεια οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», οι περικοπές των αμοιβών φτάνουν έως και το 20%, ενώ στα υψηλόβαθμα στελέχη (προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους) πολλών επιχειρήσεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ανέρχονται έως και στο 35%. Στις τράπεζες λόγω των κακών αποτελεσμάτων έχουν ήδη κοπεί τα μπόνους.

Το ποσοστό των απολύσεων πρόκειται να αυξηθεί από το 2% στο 4% για τις επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 200 εργαζόμενους. Το ύψος της αποζημίωσης θα συζητηθεί σε διαβούλευση μεταξύ.. των κοινωνικών εταίρων και έως τον Δεκέμβριο του 2010 θα υπάρξει Προεδρικό Διάταγμα που θα καθορίζει το καθεστώς.

Εν τω μεταξύ, σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ συνδικάτων, κυβέρνησης και ΣΕΒ για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ενώ η ΓΣΕΕ προετοιμάζει νέες απεργίες.

Η ΓΣΕΕ όχι μόνο δεν προσέρχεται στη συνάντηση της Δευτέρας για τις αλλαγές που έρχονται στις εργασιακές σχέσεις, αλλά καλεί με επιστολή της και τις εργοδοτικές οργανώσεις να μην ανταποκριθούν.
star