Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Πώς θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι (;)

Καλοκαίρι έρχεται και επειδή και φέτος λέμε να το τιμήσουμε το ψαράκι (με μέτρο βέβαια), ιδού κάποιες συμβουλές για να ξέρουμε πότε ένα ψάρι είναι φρέσκο και πότε όχι.. Μην μας πιάσουν κότσο οι διάφοροι επιτήδειοι.. Κοιτάξτε λοιπόν τα παρακάτω πριν τα αγοράσετε:

- Πρέπει να έχουν μάτια λαμπερά που εξέχουν.
- Αν τα κρατήσουμε στην παλάμη μας, πρέπει η ουρά και το κεφάλι να στέκονται προς τα πάνω, σχηματίζοντας ένα..
τόξο.
- Πρέπει να διατηρούν το σχήμα τους.
- Πρέπει τα βράγχιά τους να είναι κόκκινα ή ροζ και υγρά.
- Πρέπει να έχουν το φυσιολογικό τους χρώμα και να είναι λαμπερά.
- Πρέπει να είναι σφριγηλά και όταν τα πιέζουμε με το δάχτυλο δε πρέπει να βουλιάζουν αλλά να επανέρχεται το δέρμα τους αμέσως.


Αφού τα αγοράσετε:
- Απολεπίζεται εύκολα και τα εντόσθια βγαίνουν ολόκληρα.
- Τα χέρια σας δεν μυρίζουν μετά.
- Ανοίγουν όταν το τηγανίζετε.
- Όταν είναι ψημένα η σάρκα βγαίνει εύκολα από το κόκκαλο.

psarema-kinhgh