Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Αναλυτικά η χθεσινή βαθμολογία..

Ο Γιώργος Αλκαίος και οι Friends έκαναν μία καταπληκτική εμφάνιση στην σκηνή του «Telenor Arena» και κατάφεραν να βάλουν την Ελλάδα στο top 10.

Στην αρχή της απονομής των ψήφων του τελικού το «Opa» πλασαρίστηκε στις πρώτες θέσεις, φτάνοντας μέχρι και την κορυφή! Στο μεγαλύτερο διάστημα της διαδικασίας κινήθηκε μεταξύ των θέσεων 4 και 6 για να τερματίσει στην θέση 8.

Με 10 μας βαθμολόγησε η Σερβία, 8 μας έβαλαν οι Γερμανία, Πορτογαλία και Ισλανδία, 7 «τσιμπήσαμε» από την Μάλτα, την Φινλανδία και την Ρουμανία, ενώ 5 μας έδωσαν η.. Σλοβακία, η Βουλγαρία και η Ισπανία.

Ούτε μία ψήφο δε πήραμε απο τη Σουηδία, το Ισραήλ, την Κροατία, τη Σλοβενία, την Εσθονία, τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, την Ουκρανία, τη Λετονία, τη Νορβηγία, τη Λιθουανία, την Ελβετία, τη Δανία, τη Λευκορωσία.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια της Eurovision, ΕΒU, το «Opa» τερμάτισε 2ο στον πρώτο ημιτελικό απ’ όπου και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης.

Πρώτη χώρα στον ημιτελικό μας ήταν το Βέλγιο με 167 βαθμούς, ενώ το «Opa» συγκέντρωσε 133. Την τριάδα συμπλήρωσε η Ισλανδία με 123 βαθμούς.

Ο Γιώργος Αλκαίος δήλωσε: "Είναι μεγάλη επιτυχία νομίζω για την Ελλάδα γιατί εμφανίστηκε μετά από δώδεκα χρόνια με ελληνικό στίχο. Δεν είχαμε promo tour λόγω της οικονομικής κατάστασης και δεν πειράζει αυτό πρέπει να σεβόμαστε. Δεν θέλω να σχολιάσω την βαθμολογία..."