Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Το σύστημα φοβήθηκε!

Παρακολουθώντας κανείς τις αντιδράσεις του συστήματος τα τελευταία 24ωρα, όπως αυτές εκφράζονται μέσω των εκπομπών στην τηλεόραση, των εφημερίδων και των blogs (δυστυχώς) εύκολα συνειδητοποιεί πως τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας και η ρητορική που αναπτύχθηκε σχετικά με το σύστημα το τρομοκράτησαν.

Οι εφεδρείες του συστήματος, σε επίπεδο «νέων» προσώπων και προτάσεων είναι, στο δεδομένο χρόνο, ανύπαρκτες και αυτό γιατί η φθορά των νέων προσώπων που είχαν επιλεγεί... (βλέπε ΠΑΣΟΚ) ήταν ραγδαία και τα «προηγούμενα»(βλέπε ΝΔ) κάηκαν οριστικά!

Στο εξαιρετικά επικίνδυνο ενδεχόμενο ανατροπής του συστήματος από τους αγανακτισμένους πολίτες – ποιος μπορεί να μιλήσει για το τι θα επακολουθούσε αν οι πολίτες έμπαιναν την προηγούμενη Τετάρτη στη Βουλή;- το σύστημα επέλεξε να κάνει αναστροφή 180 μοιρών και να απαντήσει με εξαγγελίες των πολιτικών (βλέπε Χάρη Καστανίδη και εξαγγελίες για «άρση» βουλευτικής ασυλίας/ εξαγγελία Α.Σαμαρά για 200 βουλευτές κτλ) και άρθρα και δημοσκοπήσεις που κατέκλισαν τον Κυριακάτικο τύπο και λίγο πολύ λένε στους πολίτες ότι το μήνυμα ελήφθη και το σύστημα θα ανταποκριθεί!

Το σύστημα φοβάται γιατί για πρώτη φορά θα μπορούσαν να επέλθουν αλλαγές μη ελεγχόμενες και προαποφασισμένες από το ίδιο. Οι πολίτες θόλωσαν το σκηνικό και έκαναν σαφές πως θα κινηθούν αυτόνομα. Το σύστημα αντιλαμβάνεται ότι κάτι που θα ξεκινούσε μέσα από αυτή την πραγματικότητα θα είχε μια δυναμική πρωτόγνωρη που αντίστοιχή της υπήρχε μόνο στο κίνημα του Α. Παπανδρέου το 1981.

Ακόμα και οι κινήσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, μόνο ως αντίδραση του ίδιου συστήματος πρέπει να εκληφθούν. Μερίδα του λαού αναζητά κάτι νέο και τα παρωχημένα μυαλά των υπηρετών του συστήματος αποφάσισαν πως για αυτή τη μερίδα θα δημιουργήσουν «κάτι νέο και διαφορετικό».

Οι πολίτες κούνησαν το σύστημα και το υποχρέωσαν για πρώτη φορά να λάβει αμυντικά μέτρα. Η συνέχεια θα είναι εξίσου δυναμική;
Ο ισορροπιστής