Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Για την κριση φταιει ....

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ.. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ..

Χρωσταμε λεει 300δισεκατομυρια ευρω και εχουμε βρει ποιοι τα φαγανε ! Τα εφαγαν, λενε, οι 300 της βουλης και πρεπει να τους λιωσουμε.

Μαθηματικος ειμαι, οποτε αρχισα να κανω υπολογισμους. Εστω λεω, οτι εφαγε ο καθενας τους απο ενα εκατομυριο. Πολ/ζω με 300. Συνολο 300 εκατομυρια. Χμμμ. Μου λειπουν ακομα 299δισεκατομυρια και 700εκατομυρια.

Δεν μπορει λεω, εφαγαν παραπανω. Μαλλον εφαγαν 10 εκατομυρια. Πολ/ζω με 300 παλι. Συνολο 3 δισεκατομυρια. Οχι, παλι μου λειπουν 297 δισεκατομυρια. Πολλα δηλαδη... Τελικα το νουμερο βγαινει αν εχει παρει ο καθενας απο 1 δισεκατομυριο ευρω. Επρεπε να ειναι ομως στη λιστα με τους πιο πλουσιους ανθρωπους του κοσμου. Κατι δεν παει.. καλα σκεφτομαι.

Μπαινω στο ιντερνετ και διαβαζω για τους γιατρους στο κολωνακι που δηλωνουν 10000ευρω εισοδημα. Κατι εφαγαν κι αυτοι σκεφτομαι. Οι ιδιοκτητες μπαρ λεει εχουν εισοδημα 5000 ευρω το χρονο. Οι εργοδηγοι του ΟΣΕ βγαζουν 108.000ευρω το χρονο. Ο ΟΣΕ μας στοιχειζει 1,5 δισεκατομυριο το χρονο.

Οι Ελ. Επαγγελματιες δηλωνουν 10.000 ευρω το χρονο. Με το γνωστο κολπο 500 ευρω χωρις και 600 με αποδειξη. Ενας διευθυντης πολεοδομιας(σιγουρα οχι ο μονος) ειχε φτιαξει και δηστυχως εχει ακομη, αμυθητη περιουσια απο τις μιζες. Χιλιαδες συμπολιτες μας ειναι συνταξιουχοι απο τα 45 τους. Οχι αδικα, αλλα το κρατος τους πληρωνει. Επιχειρησεις χρωστανε στο κρατος 26 δις ευρω. Η επιχειρηση εχει πτωχευσει αλλα οι εταιροι είναι πλουσιοι..

Υπαρχει λεει , επιδομα εγκαιρης προσελευσης, επιδοσης φακελου.... Σε ένα νοσοκομειο χωρις κηπο υπαρχουν 40 κηπουροι..

Και η λιστα ειναι ατελειωτη.... (Προσθεστε μονοι σας. Ειμαι σιγουρος οτι χρειαζεται μερες για να μετρησουμε τα απιστευτα που συμβαινουν στη χωρα μας και ειμαστε ολοι μεσα). Καπως τα νουμερα αρχιζουν να βγαινουν τωρα... Μαλλον βαλαμε κι εμεις το χερακι μας για να φτασει το χρεος μεχρι εδώ. Κι αν δεν βαλαμε το χερακι μας , το ανεχθηκαμε μια χαρα.

Σιγουρα, φταινε αυτοι που κυβερνανε. Ο μαεστρος αντι να εχει γυρισει την πλατη στο πληθος και να κανει την ορχηστρα να παιξει μουσικη, κοιταζε προς το πληθος και αφησε την ορχηστρα να διαλυσει. Ο λαικισμος ομως εχει και ενα οριο (θεωρω εγω...) Αυτους τους 300 στη βουλη ποιος τους εβαλε? Απο τον Αρη ηρθαν? Πριν απο 6 μηνες εμεις δεν τους ψηφισαμε?

Ειναι δυνατον να ειναι μεσα στο βουρκο και στην ανομια ολη η κοινωνια και να εχουμε την απαιτηση να διαφερουν οι πολιτικοι? Πως μπορει να βγεις απο το βουρκο καθαρος? Ειναι ασκηση που δεν εχει λυση!! Ας κοιταχτουμε ολοι στον καθρεφτη, να κανουμε την αυτοκριτικη μας. Να αποφασισουμε να γινουμε καλυτεροι. Να γινουμε καλυτεροι στη δουλεια μας. Να γινουμε καλυτεροι ως προς τη συμπεριφορα μας στο συνανθρωπο ,στο περιβαλλον αλλα και στο κρατος.

Ετσι αλλαζει η κοινωνια..
Ετσι αλλαζουν και οι πολιτικοι μας..
Οχι δειχνοντας απεναντι, οχι δειχνοντας τον αλλον, αλλα δειχνοντας πρωτα τον εαυτο μας..

Ας καταλαβουμε επιτελους οτι ειχαμε λεφτα για σουβλακια αλλα παραγγειλαμε αστακο. Δε λεω, ωραιος ο αστακος αλλα καποια στιγμη , οσο και να το καθυστερησεις , θα ερθει κι ο λογαριασμος. Και δεν μπορουμε να τον πληρωσουμε με δανεικα παλι.

THE PARTY IS OVER
Λιγο ησυχια

ΥΓ. Σαν μαθηματικος ξερω οτι παντα υπαρχουν εξαιρεσεις. Θα ηθελα να βγαλω εξω απο την κριτικη τον ιδιωτικο υπαλληλο. Δουλευει με μικρο μισθο, μεγαλα ωραρια και με το φοβο της απολυσης-ανεργιας πανω απο το κεφαλι του. Ειναι ο μονος που δεν εφαγε αστακο και θα τον πληρωσει κανονικα

ΥΓ2. Ειχα γραψει τις σκεψεις μου πριν τα γεγονοτα με τους νεκρους. Οταν εγιναν μου ηρθε μια απλη απορια στο μυαλο μου. 2 χρονια πριν που δολοφονηθηκε ο Αλεξανδρος απο σφαιρα στυνομικου, βγηκαμε ολοι (και δικαιως) να διαμαρτηρηθουμε για το γεγονος
Σημερα για το χαμο των 3 συνανθρωπων μας, οι επαγγελματιες εργατοπατερες, μας ειπαν οτι πρεπει να λυπηθουμε λιγο αλλα να το ξεχασουμε γρηγορα γιατι εχουμε αλλους αγωνες να δωσουμε. Αν δεν εχει κομματικο οφελος, δεν εχει αξια μαλλον η ανθρωπινη ζωη. Ντροπη..

αναγνωστης