Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ο έρωτας στην εποχή του facebook

Ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg ενδιαφέρεται ως φαίνεται για τα προσωπικά σας και του αρέσει να ασχολείται με το relationship status σας. Τάδε έφη ο Ντέιβιντ Κίλπατρικ ο οποίος με το βιβλίο του "The Facebook Effect: The Inside Story of the Company That Is Connecting the World" αναφέρει ότι ο Μάρκ ασχολείται αρκετά με το εάν οι χρήστες του είναι single ή όχι.

Μια αρμάδα μπλόγκερς έχουν δημοσιεύσει ένα απόσπασμα από το εν λόγω βιβλίο που λέει ότι ο Ζάκερμπεργκ χρησιμοποιεί ορισμένους παράγοντες για να καθορίσει αν η σχέση σας περνάει κρίση και ποιος/α θα είναι το επόμενο ραντεβού σας.

Όπως αναφέρει και το απόσπασμα του βιβλίου "Με την προσεκτική μελέτη των σχεσιακών και επικοινωνιακών μοτίβων που έχουν τεθεί από το.. Facebook, ο Μάρκ θα μπορούσε να προσδιορίσει με ακρίβεια περίπου 33% κατά πόσο ένας χρήστης είναι πρόκειται να συνάψει σχέση με μια εβδομάδα από τώρα. Για να το εξάγει αυτό το συμπέρασμα μελετά μεταξύ άλλων δεικτών ποιος παρακολουθεί ποια προφίλ, ποιους φίλους έχουν οι φίλοι σας, και ποιοι είναι οι νεοφερμένοι single".

Μιλάτε συχνά με την κολλητή της κοπέλας σας; Περνάτε περισσότερο χρόνο σε σελίδες με όμορφα αγόρια παρά ελέγχοντας το προφίλ του αγοριού σας; Δεν χρειάζεται να είστε ειλικρινής μαζί μου αλλά στον Μάρκ, τον Mr Cupid. Προσοχή ο Μάρκ σας παρακολουθεί.
Μαρίνα Χατζηδημητρίου