Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Και οι Ισπανοί στους δρόμους..

Ρολά κατέβασε στην Ισπανία ο δημόσιος τομέας. Τα ισπανικά συνδικάτα αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι του δημοσίου απήργησαν σήμερα σε ποσοστό 75%. Ωστόσο η κυβέρνηση επισημαίνει ότι οι απουσίες σήμερα ήταν λιγότερες, συγκριτικά με τις εκτιμήσεις των συνδικάτων, και πως πολλά σχολεία, νοσοκομεία και κυβερνητικά γραφεία, λειτούργησαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα...

Ο ένας στους πέντε εργαζομένους στην Ισπανία δουλεύει στο.. δημόσιο, δηλαδή 2,3 εκατομμύρια πολίτες.

Οι εργαζόμενοι που προγραμματίζουν σήμερα συγκεντρώσεις στο κέντρο της Μαδρίτης αντιδρούν στα μέτρα που εξήγγειλε η ισπανική κυβέρνηση για περικοπές μισθών της τάξεως του 5% φέτος και πάγωμα για το 2011. Στόχος της είναι η μείωση του ελλείμματος στο 9,3% του ΑΕΠ φέτος- από 11,2% που ήταν το 2009- και στη συνέχεια, στο 6% το 2011. «Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έφεραν την κρίση και δεν θα έπρεπε να είμαστε οι πρώτοι στη σειρά για περικοπές», επισήμανε ο 36χρονος Πάμπλο Γκονζάλες, ο οποίος εργάζεται σε εφορία.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στη Μαδρίτη και διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα λιτότητας που προβλέπουν περικοπές των δαπανών κατά 15 δισεκατομμύρια ευρώ.