Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Αυξήσεις παντού..

Νέο κύμα αυξήσεων στην αγορά φέρνει από την 1η Ιουλίου η αύξηση του ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες, σε μια περίοδο κατά την οποία ο πληθωρισμός κινείται σε επίπεδα άνω του 5%.

Οι συντελεστές ΦΠΑ αυξάνονται από 10% σε 11% και από 21% σε 23%. Έτι, οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών που ανήκουν στον υψηλό συντελεστή θα επιβαρυνθούν με ανατίμηση 1,7% και στον συντελεστή 11% με ανατίμηση 0,9%.

Ο χαμηλότερος συντελεστής που ισχύει σε βιβλία και εφημερίδες θα.. αυξηθεί από 5% σε 5,5%, ενώ τα έντυπα με CD ή DVD θα έχουν συντελεστή 23%.

Με ΦΠΑ 23% θα επιβαρύνονται οι υπηρεσίες των δικηγόρων, συμβολαιογράφων, άμισθων υποθηκοφυλάκων, δικαστικών επιμελητών, καλλιτεχνών, ιατρικών και διαγνωστικών κέντρων

Αυξήσεις θα γίνουν και στις τιμές των φαρμάκων, ενώ στα τέλη Ιουλίου αναμένεται να γίνει η τρίτη αύξηση του ειδικού φόρου στα τσιγάρα (33%) με την τιμή του πακέτου να... απογειώνεται στα 4,30 - 4,40 ευρώ.

Τέλος, κατά 1,50 λεπτό το λίτρο αναμένεται να αυξηθεί η αμόλυβδη και κατά 1 λεπτό το λίτρο το πετρέλαιο κίνησης λόγω της αύξησης του ΦΠΑ από 21% σε 25%.