Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Βαθαίνει το χάσμα ΣΥΝ με ΣΥΡΙΖΑ

Ο Φώτης Κουβέλης σε ομιλία του ζήτησε την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ απο το Συνασπισμό.. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ύπαρξη πολλών και σημαντικών πολιτικών και ιδεολογικών διαφορών με τις συνιστώσες. "Με τις συνιστώσες είχαμε και έχουμε πολλές και σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, οι οποίες διαμορφώνουν καθημερινά πεδίο στρέβλωσης και παραμόρφωσης των πολιτικών χαρακτηριστικών του Συνασπισμού ως κόμματος της ανανεωτικής και... ριζοσπαστικής Αριστεράς, του Συνασπισμού, ως κόμματος του αριστερού ευρωπαϊσμού, του ριζοσπαστικού μεταρρυθμισμού, της πολιτικής οικολογίας."

Στη συνέχεια δήλωσε ότι υποστηρίζει την απεμπλοκή από το ΣΥΡΙΖΑ διότι, "η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά πρέπει να αγωνίζεται και να δίνει παράλληλα ζωντανές λύσεις προοπτικής, χωρίς να κλείνεται στις ''ασφαλείς'' απαντήσεις των περασμένων δεκαετιών. Αριστερά που στηρίζεται στην επιθετική σχέση ρήξης και μεταρρύθμισης και που διαμορφώνει εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο
".

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε εκτενώς ασκώντας κριτική στην πολιτική που ακολούθησε ο Συνασπισμός στα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 μέχρι και σήμερα, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν ενώ επισήμανε πως στο προηγούμενο συνέδριο μέχρι σήμερα δεν διαμορφώθηκε ποτέ ένα σαφές και σταθερό πολιτικό σχέδιο με συγκεκριμένους στόχους.
Νωρίτερα ο Π. Λαφαζάνης, είχε φανεί ενωτικός λέγοντας πως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπεράσει τις δυσκολίες του πρέπει να παλέψει μέσα από τη διαφορετικότητα στις γραμμές του.

Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας στη δική του τοποθέτηση είχε τοποθετηθεί με ευθύτητα λέγοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει κόμμα με ταυτόχρονη εκφώνηση πολλαπλών και αλληλοσυγκρουόμενων γραμμών. «Δεν μπορεί να υπάρξει κόμμα που να μην εκπέμπει συλλογικά στις κρίσιμες στιγμές την πεποίθηση ότι έχει το δίκιο με το μέρος του».
Ο κ. Τσίπρας άφησε σαφείς αιχμές προς τον Αλέκο Αλαβάνο λέγοντας ότι «δεν έχουμε το δικαίωμα να αποδεχθούμε την ακύρωση του εγχειρήματος από τη διαμόρφωση και ταυτόχρονη δημόσια εκφώνηση ειδικά διαφορετικών πολιτικών σχεδίων που μερικές φορές φτάνουν σε αριστερές παραδοξότητες», μήνυμα προς τον Αλαβάνο και την κίνησή του ο οποίος στην ομιλία του πριν περίπου μία εβδομάδα έκανε λόγο ακόμα και για το ΕΑΜ και τον εμφύλιο.