Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Δίχτυα στη Βρετανία για τον όμιλο ΑΝΤ1;

Δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς αναφέρεται σε ελληνικό ενδιαφέρον για την αγορά του βρετανικού καναλιού Five, ενός εκ των πέντε ελεύθερων καναλιών στη Βρετανία (μαζί με τα δύο κανάλια του BBC, το ITV και το Channel 4).

Το ρεπορτάζ εξηγεί ότι το κανάλι είναι προς πώληση από το γερμανικό RTL του ομίλου Bertelsmann λόγω της οικονομικής ζημιάς που καταγράφει, έχοντας προκαλέσει εσχάτως και το ενδιαφέρον του Ομίλου Αντέννα, που συμπράττει για αυτό το σκοπό με τον επενδυτικό οίκο Cyrte και την Talpa Media, δύο επιχειρήσεις που συνδέονται με τον Ολλανδό μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Τζον ντε Μολ, ιδρυτή της.. γνωστής εταιρείας παραγωγών Έντεμολ.

Η εφημερίδα επικαλείται δύο γνώστες του ελληνικού ενδιαφέροντος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ενδιαφέρον του 35χρονου υιού Κυριακού, ο οποίος πέρυσι είχε δηλώσει στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ότι η πώληση της βουλγαρικής Nova σε σουηδικό όμιλο είχε δημιουργήσει ένα αποθεματικό 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, που δίνει το περιθώριο εξέτασης σημαντικών επενδύσεων στο χώρο των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων και των βρετανικών.

Σε ό,τι αφορά το κανάλι Five, σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος και οι σύμβουλοι του RTL έχουν συναντηθεί με περισσότερους από δώδεκα πιθανούς αγοραστές, αλλά μόνο τέσσερις ή πέντε έχουν προχωρήσει το ενδιαφέρον τους σε συζητήσεις πιο συγκεκριμένες. Το κανάλι φέρεται να πωλείται έναντι ποσού έως διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, αν και οι αρχικές προσφορές μάλλον κινούνται κάπου στα μισά.

Σύμφωνα πάντα με τους ΦΤ δεν αναμένεται κάποια εξέλιξη ή ανακοίνωση για μία ή δύο εβδομάδες ακόμα. Το 2009 το Five κατέγραψε ζημιά 10 εκατομμυρίων λιρών λόγω της μεγάλης μείωσης των διαφημιστικών εσόδων στο σύνολο της βρετανικής αγοράς.

Μεταξύ των υπολοίπων μνηστήρων συγκαταλέγονται ο Ρίτσαρντ Ντέσμοντ, εκκεντρικός ιδιοκτήτης της Ντέιλι και Κυριακάτικςη Εξπρές, το ITV, η Έντεμολ, η Time Warner και ο όμιλος BSkyB του Ρούπερτ Μέρντοχ.
theinsider.gr