Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ο κόσμος χωρίς το Facebook

Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε και ακούμε σε ειδήσεις, σε δημοσιεύσεις και σε άλλα μέσα, για τον "δαίμονα" της επικοινωνίας των ημερών που δεν είναι άλλο από το γνωστό πλεον σε εμάς Facebook. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research έδειξε ότι περίπου το 45,6% των χρηστών κάνει φλερτάρει µέσω Ίντερνετ, ενώ σχεδόν οι 5 στους 10 δημιουργούν φιλίες.

Αξίζει βεβαίως να πούμε πως, οι 8 στους 10 συµµετέχοντες στην έρευνα δεν θα έκαναν σχέση µε κάποιον που γνώρισαν στο Internet μόνο και μόνο από φόβο, αλλά... το 65,8% των ανδρών θα έκανε σεξ κάποια που γνώρισε στο Facebook... Καθόλου μα καθόλου περίεργη δεν είναι η έρευνα. Όλοι μας έχουμε μπει πλέον σε αυτό τον κόσμο γιατί πολύ απλά ο.. κόσμος είναι "εκεί έξω".

Είναι μια μόδα όπως το PC, όπως το κινητό, η τηλεόραση, είναι η εξέλιξη στον κόσμο της επικοινωνίας και της πληροφορίας. Μια απαραίτητη ανάγκη που μας πέρασε υποσύνειδητα μέσα μας σε χρόνους δύσκολους. Αλήθεια, όμως, σκεφτήκαμε ποτέ ΟΛΟΙ μας πως θα ήταν ο κόσμος αυτός που ζούμε χωρίς το Facebook; Πολύ απλά, η ζωή χωρίς το Facebook θα σήμαινε:

- Να βλέπεις τους φίλους και τους "φίλους" σου όποτε θέλεις ΕΣΥ και όχι γιατί πρέπει να τους δεις πίσω από μια άχαρη TFT οθόνη.

- Να κάνεις φίλους από προσωπική επιλογή και όχι επειδή σου τον σύστησαν "φίλοι" σου μέσω κάποιων κοινών ενδιαφερόντων (από την αγαπημένη ταίνια μέχρι την αγαπημένη σου πίτσα...)

- Να κρατάς επαφή είτε μέσω τηλεφώνου είτε προσωπικά με τους φίλους τους πραγματικούς σου και να τους βρίσκεις πάντα και όχι όποτε είναι "online".

- Να φτιάξεις μια σχέση με κάποιον/α κεραυνοβόλα, να τον/την γνωρίσεις εκείνη τη μοναδική στιγμή όταν τα βλέμματα λένε περισσότερα από ότι κάποιες ξενέρωτες και κλισέ εκφράσεις σε κάποιο chatroom.

- Να μπορείς να μετράς τους πραγματικούς σου φίλους στα 5 δάκτυλα και εαν μπορείς τους κολλητούς σου στα μισά.

- Να μπορείς να κάνεις νέες γνωριμίες με το ανθρώπινο, 'θείο' μέσο τον διάλογο, το "μπούρου-μπούρου", το μυαλό, το νου αυτό που κάνει τους ανθρώπους να ξεχωρίζουν από τα ... υπόλοιπα ζώα.

- Να μπορείς να μοιράζεσαι στιγμές και εικόνες ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ σε μια ταβέρνα με καλό κρασί, σε μια παραλία με σφηνάκια και όμορφο κόσμο ένα καλοκαιρινό απόγευμα, σε μια αλάνα σε κάποια γειτονιά με ΦΙΛΟΥΣ, σε μια καφετέρια που έχει αγώνα ποδοσφαίρου με την αγαπήμενη σου ομάδα, σε ένα σαλέ ένα χειμωνιάτικο χιονισμένο απόγευμα με τη σχέση σου ή με τους φίλους σου...

epikairoi