Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Hacker μόλυνε 12 εκατομμύρια υπολογιστές..

Το FBI συνέλαβε έναν 23χρονο Σλοβένο χάκερ γνωστό με το ψευδώνυμο Iserdo, ο οποίος φέρεται να δημιούργησε ηλεκτρονικό ιό μέσω του οποίου «μόλυνε» 12 εκατομμύρια ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εισβάλλοντας στα συστήματα τραπεζών και εταιριών σε όλο τον κόσμο.

Ο 23χρονος του οποίου τα στοιχεία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα φέρεται ότι έδινε σε άλλους χάκερς τον επικίνδυνο ιό και πωλούσε βασικά προγράμματα υπολογιστή για.. 500 δολάρια ζητώντας 1.300 δολάρια για τις αναβαθμισμένες εκδοχές τους.

Η σύλληψη του 23χρονου χάκερ έγινε όμως πριν από πέντε μήνες όταν εξαρθρώθηκε γιγάντιο κύκλωμα στην Ισπανία το οποίο έκλεβε κωδικούς και απόρρητες πληροφορίες χρηστών μέσω ιού που είχαν προμηθευτεί από Σλοβένους χάκερς. Ωστόσο σύμφωνα με εκπρόσωπο του FBI, ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση

Το FBI ανήγγειλε και άλλες συλλήψεις εκτός Σλοβενίας και Ισπανίας και οι οποίες αφορούν διαχειριστές που αγόρασαν τον ιό από τον Iserdo. Στις έρευνες, συμμετέχουν αμερικανοί ομοσπονδιακοί πράκτορες, Σλοβένοι και Ισπανοί αστυνομικοί.